Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 06:00 - ФЪН ШУЙ - ДОБРИТЕ ПОСОКИ ЗА ВСЕКИ
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 13432 Коментари: 2 Гласове:
3



КАК ДА ОПРЕДЕЛИТЕ СВОИТЕ НАЙ-ДОБРИ ПОСОКИ СПОРЕД ФЪН ШУЙ

Всеки човек принадлежи към един от 8-те типа магнитни посоки в зависимост от датата си на раждане. Само в Китай слънчевата година започва от мига на “Идването на пролетта” (това е средата на интервала между зимното слънцестоене и пролетното равноденствие), която обикновенно се пада около 3 - 4 февруари. За това, хората, чиято рожденна дата попада в интервала 1 януари - 3 февруари се отнасят към типа на предшестващата година.

За да определите своята магнитна посока (числото ГУА или ГУА на живота) е необходимо да направите следното:

1. Съберете цифрите от годината на раждане и продължете да сумирате, докато получите едноцифрено число.

Например, ако сте родени през 1999 г.:
1+9+9+9=28
2+8=10
1+0=1
Полученото едноцифрено число е 1

2. Мъжете трябва да извадят получената цифра от числото 11 и отново да преминат към сумиране на съставните числа до получаване на едноцифрена стойност.
11-1=10
1+0=1
И така, при посочения пример, числото ГУА на мъж роден след 4 февруари 1999 ще бъде 1.

3. Жените трябва да добавят към получената цифра от годината на раждането си числото 4 и ако получат десетично число да преминат към сумиране до достигане на едноцифрена стойност.
4+1=5

4. Ако след изчисленията по т.2 или т.3 (както е в случая) се получи числото 5, то:
- при мъжете числото ГУА е 2
-при жените числото ГУА е 8

И така, важно е да запомните две числа:

- 11 - за мъжете, тъй като от него се изважда едноцифрената стойност получена от сумирането на числата на годината на раждане
- 4 - за жените, тъй като към него се прибавя сумата от цифрите на годината на раждане.

Всички тези аритметични действия са необходими за по-опростено изчисляване на числото ГУА.

Число ГУА в зависимост от годината на раждане!

  / В таблицата 5 е заменено съответно с 2 и 8 / :



image


ЗАЩО 5 СЕ ИЗВАЖДА?

ГУА на китайски означава триграма. Съществуват общо 8 триграми (“ба” - осем). Липсата на числото пет се обяснява с това, че в квадрата Ло-шу (състоящ се от девет сектора номерирани от 1 до 9 и то по точно определен начин; сумите по хоризонтала, вертикала и диагонала са равни на 15), числото 5 се намира в средата и не се съпоставя с нито една от триграмите.

Квадрат Ло-Шу

image


Осемте типа магнитни посоки се делят на:

- Източна - с ГУА на живота 1, 3, 4, 9
и
- Западна - 2, 6, 7, 8 групи.

Успешните посоки за хората от една група съвпадат,
но се различават по степента си на влияние.

* * *

Съществуващите осем посоки се делят на 4 успешни и 4 неуспешни.

Успешните, подредени по реда на намаляване на силата на влияние, са:

1.* Шен Ци (“произвеждаща добра ЧИ”) - това е най-успешната посока.

2. * Тян И (“небесният доктор”) - Препоръчва се при здравословни проблеми да се седи с лице в тази посока или да се лежи с глава насочена в тази посока.

3. * Нян Ян (“дълголетие”) - Удачна посока за входната врата, гостната или спалнята. Води до постигане на хармония в семейството, поражда разбирателство и толерантност във взаимоотношенията.

4. * Фу Вей (“добър живот”) - най-слаба от успешните посоки. Влияе върху личността на човек. Това е отлична посока за стимулиране на ума и мисълта. Увеличава личните възможности и способности, което я прави подходяща посока за работно място на ръководители и мениджъри. Препоръчва се и на студенти подготвящи се за изпити или работещи над писмени задания.

* * * 
Неуспешните посоки, подредени по реда на намаляване на лошото влияние, са:

1. Цзюе Мин (“нещастна съдба”) - най-неблагоприятната посока. Ако входната ви врата е насочена в тази посока, ще изгубите всичките си потомци. Децата и внуците ви ще загинат и рода ви ще бъде прекъснат. Също така може да загубите богатството си, а целият ви живот ще протича не както трябва. Семейството ви ще страда от редовни здравословни проблеми. Избягвайте подобно направление на всяка цена.

2. У Гуй (“петте призрака”) - Смята се, че ако входната врата на жилището ви е в тази посока, всички ваши работници ще ви изоставят. Възможно е да пострадате от огън или кражба с взлом, а в тежките случаи може да бъде нанесена вреда на най-малкото ви дете. Попадането на важни помещения и врати в тази посока може да доведе до увеличаване на караниците в дома. Можете да неутрализирате неприятните последици, като разположите тоялетната или кухнята в тази посока.

3. Лю Ша (“шестте демона”) - Нанася тежки вреди на семейството и на семейния бизнес. Възможно е възникването на юридически проблеми, а член от семейството ще бъде постоянно болен (възможна е дори смърт). Майсторите по фън шуй, често препоръчват в съответната част на дома, да се поставя тоалетната, за да може негативната ЧИ енергия да изтича.

4. Хо Хай (“нещастие”) - Най-слабо неблагоприятната посока. Неуспехи и нещастни случаи - това е направление, което води към бедствия, но не означава пълен крах. Например, ако спите с глава насочена в тази посока, може да загубите не много голямо дело или да го спечелите, но похарчвайки повече средства. Нещо като “най-малкото зло”.

За да определите своите най-добри/най-лоши посоки, трябва да намерите своето число ГУА в лявата колона на таблицата по-долу. После, проследете по хоризонталния ред кои са най-добрите и най-лоши посоки за вас:


image


Старайте се да прекарвате по-голяма част от времето си обърнати с лице към вашата благоприятна посока, а също така по време на сън посоката на главата ви да е в добро направление за вас.

Съществуват множество мнения по повод кое от 4-те благоприятни направления е най-добро за съня. Едни смятат, че най-подходящо е Шен Ци, но препоръчват да се лежи така, че главата да е изместена с няколко градуса в друга посока.
Други смятат, че най-добре се спи с глава към посоката Фу Вей.
Трети казват, че ако имате проблеми със здравето, то най-добре да спите в таправление Тян И (“небесен доктор”).

Е, все пак най-добре ще е да поекспериментирате и да оцените според личния си опит, кое е най-добре за вас.





Гласувай:
3



1. romanticgirl25 - Много ми харесва поста ви
12.03.2013 15:54
От 1 седмица имам книга фън шуй, но посоките на магическия квардат и вашите се разминават. Ако сте навлезли в това учение може ли да ви задам няколко въпроса на лични съобщения? Много ми е трудно да съвместявам посоките от квадрата и квардрата, който като се напасне се получават къде трябва да поставим неща, за дa се оправят нещата.
цитирай
2. romanticgirl25 - Много ми харесва поста ви
12.03.2013 15:55
От 1 седмица имам книга фън шуй, но посоките на магическия квардат и вашите се разминават. Ако сте навлезли в това учение може ли да ви задам няколко въпроса на лични съобщения? Много ми е трудно да съвместявам посоките от квадрата и квардрата, който като се напасне се получават къде трябва да поставим неща, за ад се оправят нещата . Как без компас да определя посоките?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1619222
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930