Идеята за блога е на Нина Антонова - един великолепен приятел!!!
http://ninaantonova.blog.bg/, една много добра художничка-приложничка (интарзия) и икономистка.
За теб Нина, очаквам и твоите рецепти:))
ГЪБЕНА СУПА
(Шуменско)
Продукти: пресни гъби 400 г, кромид лук 100 г (1-2 глави), магданоз 1 връзка, брашно 20 г (2 супени лъжици), растително масло 50 мл (5 супени лъжици), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), оцет (лимонов сок) и сол на вкус.
Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината заедно с брашното, след което се поръсва с червеният пипер. Гъбите се нарязват на ивички и се попарват с вряла вода, след което се отцеждат и се прибавят при лука. Заливат се с 5 чаени чаши гореща вода, посоляват се и се варят до омекване.
Супата след свалянето й от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз и се подкиселява с оцет или лимонов сок.
"БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА КУХНЯ"
ЗЕМИЗДАТ - СОФИЯ - 1978
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии