Постинг
29.09.2008 10:51 -
Италиянска хлебна салата - вкусно и лесно
Италиянска хлебна салата
продукти:
100-150гр "вчерашен" хляб, желателно пълнозърнест
3 средни домата
1 краставица
Магданоз
Пера от зелен лук
1-2 скилидки чесън
1 глава лук
Олио
Оцет
Горчица.
И така:
Хляба: обрязваме коричките, потапяме в студена вода, така че хляба да стане мек, натрошаваме с пръсти в малка купа.
Домати: нарязваме кръстообразно, заливаме за 1 минута с кипяща вода, сваляме кожичката, разрязваме, отделяме семената и нарязваме на малки кубчета.
Краставица: нарязваме на малки кубчета
Главата лук и зелените пера: нарязваме на ситно
Чесън: добавяме претрит през пресичка
Смесваме нарязаните зеленчуци и хлебните трохи. Оставяме в хладилника за 1-2 часа.
Сега заливката:
2 суп. л. олио + 2 с. л. зехтин (или може без него, само с олио)
1 с.л. оцет
1ч.л горчица
всичко разбъркваме с бъркалка
Подправяме салатата със заливката и добавяме нарязания магданоз
Салатата е готова. При сервиране на масата слагаме на широко блюдо и украсяваме
Приятен апетит!
продукти:
100-150гр "вчерашен" хляб, желателно пълнозърнест
3 средни домата
1 краставица
Магданоз
Пера от зелен лук
1-2 скилидки чесън
1 глава лук
Олио
Оцет
Горчица.
И така:
Хляба: обрязваме коричките, потапяме в студена вода, така че хляба да стане мек, натрошаваме с пръсти в малка купа.
Домати: нарязваме кръстообразно, заливаме за 1 минута с кипяща вода, сваляме кожичката, разрязваме, отделяме семената и нарязваме на малки кубчета.
Краставица: нарязваме на малки кубчета
Главата лук и зелените пера: нарязваме на ситно
Чесън: добавяме претрит през пресичка
Смесваме нарязаните зеленчуци и хлебните трохи. Оставяме в хладилника за 1-2 часа.
Сега заливката:
2 суп. л. олио + 2 с. л. зехтин (или може без него, само с олио)
1 с.л. оцет
1ч.л горчица
всичко разбъркваме с бъркалка
Подправяме салатата със заливката и добавяме нарязания магданоз
Салатата е готова. При сервиране на масата слагаме на широко блюдо и украсяваме
Приятен апетит!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии