Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2008 16:58 - Слънчеви - кисели, солени, хрупкави краставички
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 49490 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.09.2008 17:05


image
Кисели краставички

/ за един буркан ОМНИЯ / 
Краставичките се оставят накиснати във вода за около 4 часа.
Измиват се и се почистват добре. Надупчват се с вилица.
1 супена лъжица морска сол; 
2 супени лъжици домашна ракия / над 50° /; 
малко копър.
Допълва се буркана с вода и се оставят на слънце. Разклащат се за разбъркване сутрин и вечер около 5 дни, след което се прибират в тъмно и хладно помещение/ мазе /.

Краставичките издържат цяла зима и са невероятно хрупкави . Който не обича мариновани , горещо му препоръчвам тази рецепта . 

На 10 л. буркан, съотношението е приблизително 4 кг краставички, 9 с.л. препълнени сол, 18 с.л. ракия, по желание се добавя копър. Държат се на слънце 3-5 дни. След това се прибират на хладно. Много е лесна , винаги се получава и краставичките са хем кисели , хем солени , хем много твърди .





Гласувай:
1
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 1592072
Постинги: 294
Коментари: 377
Гласове: 5718