Постинг
07.10.2008 12:34 -
Пай с кайма "Крокодил"
Автор: gastronom
Категория: Хоби
Прочетен: 10058 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 07.10.2008 12:37
Прочетен: 10058 Коментари: 5 Гласове:
2
Последна промяна: 07.10.2008 12:37
Пай с кайма "Крокодил"
Продукти:
за тестото:
1 пакет суха мая (11 гр)
2 с.л.. лъжици захар
1 щипка сол
1 яйце
250 мл. топло мляко
6 суп. лъжици олио
~ 500 грама брашно
за плънката:
1 малка зелена
2-3 глави лук
500 гр. мляно месо
сол, пипер
Приготвяне:
1. В голяма чаша смесваме всичко наведнъж: яйца, мая, мляко, растително масло, сол и захар. Отмерваме около 500 грама. брашно и замесваме тесто, подсипвайки брашното постепенно, докато не престане да се полепва по ръцете. Формираме топка, която покриваме с кърпа, и го оставяме на топло.
2. Започваме пълнежа: запържваме всичко отделно, зеле, лук и месо. Солим и добавяме пипер на вкус.
3. Точа правоъгълен пласт от тестото, обрязвам ръбовете, за да бъде равно, както и остатъци от тестото все още ще са ни полезни.
4. Прехвърляне на тестото в тавата с постелен пергамент. В средата слагаме плънка.
5. Започваме от ъглите, като правим разрези на иви-парчета с дебелина около 3-4см. Кръстосваме на плитки, оставяйки само първата и последната.
6. От предната част правим главата, а от крайната опашката.
7. От останалото тесто правим ноздрите, краката и очите.
8. Правим зъби с помощта на ножица по края на челюстите, не дорязвайки до края.
9. Повтаряме това по цялото тяло и създаваме неравности.
10. Печем във фурна на 200 градуса, докато се зачерви. 10 минути преди готовността му се намазва с разбито яйце.
Добър апетит!
Продукти:
за тестото:
1 пакет суха мая (11 гр)
2 с.л.. лъжици захар
1 щипка сол
1 яйце
250 мл. топло мляко
6 суп. лъжици олио
~ 500 грама брашно
за плънката:
1 малка зелена
2-3 глави лук
500 гр. мляно месо
сол, пипер
Приготвяне:
1. В голяма чаша смесваме всичко наведнъж: яйца, мая, мляко, растително масло, сол и захар. Отмерваме около 500 грама. брашно и замесваме тесто, подсипвайки брашното постепенно, докато не престане да се полепва по ръцете. Формираме топка, която покриваме с кърпа, и го оставяме на топло.
2. Започваме пълнежа: запържваме всичко отделно, зеле, лук и месо. Солим и добавяме пипер на вкус.
3. Точа правоъгълен пласт от тестото, обрязвам ръбовете, за да бъде равно, както и остатъци от тестото все още ще са ни полезни.
4. Прехвърляне на тестото в тавата с постелен пергамент. В средата слагаме плънка.
5. Започваме от ъглите, като правим разрези на иви-парчета с дебелина около 3-4см. Кръстосваме на плитки, оставяйки само първата и последната.
6. От предната част правим главата, а от крайната опашката.
7. От останалото тесто правим ноздрите, краката и очите.
8. Правим зъби с помощта на ножица по края на челюстите, не дорязвайки до края.
9. Повтаряме това по цялото тяло и създаваме неравности.
10. Печем във фурна на 200 градуса, докато се зачерви. 10 минути преди готовността му се намазва с разбито яйце.
Добър апетит!
1.
kardamom -
и това много ми харесва...
07.10.2008 13:15
07.10.2008 13:15
идеята е страхотна!
цитирайили специални гости:-))
цитирайстрахотен "крокодил" :)
цитирай
4.
анонимен -
mnogo yak krokodil
14.02.2009 12:43
14.02.2009 12:43
mnogo yak krokodil
цитирайВърховна сте !
Благодаря за рецептата !
Сигурна съм и за вкуса, че ще бъде отличен .
цитирайБлагодаря за рецептата !
Сигурна съм и за вкуса, че ще бъде отличен .
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии