Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.10.2008 12:34 - Пай с кайма "Крокодил"
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 10058 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 07.10.2008 12:37


Пай с кайма "Крокодил" image

Продукти:
image
за тестото:
1 пакет суха мая (11 гр)
2 с.л.. лъжици захар
1 щипка сол
1 яйце
250 мл. топло мляко 
6 суп. лъжици олио
~ 500 грама брашно

за плънката:
1 малка зелена 
2-3 глави лук
500 гр. мляно месо
сол, пипер

Приготвяне:
1. В голяма чаша смесваме всичко наведнъж: яйца, мая, мляко, растително масло, сол и захар. Отмерваме около 500 грама. брашно и замесваме тесто, подсипвайки брашното постепенно, докато не престане да се полепва по ръцете. Формираме топка, която покриваме с кърпа, и го оставяме на топло.

image

2. Започваме пълнежа: запържваме всичко отделно, зеле, лук и месо. Солим и добавяме пипер на вкус.
image

3. Точа правоъгълен пласт от тестото, обрязвам ръбовете, за да бъде равно, както и остатъци от тестото все още ще са ни полезни.
image

4. Прехвърляне на тестото в тавата с постелен пергамент. В средата слагаме плънка.
image

5. Започваме от ъглите, като правим разрези на иви-парчета с дебелина около 3-4см. Кръстосваме на плитки, оставяйки само първата и последната.
image
6. От предната част правим главата, а от крайната опашката.
image
7. От останалото тесто правим ноздрите, краката и очите.
image
8. Правим зъби с помощта на ножица по края на челюстите, не дорязвайки до края.
image
9. Повтаряме това по цялото тяло и създаваме неравности.
image

10. Печем във фурна на 200 градуса, докато се зачерви. 10 минути преди готовността му се намазва с разбито яйце.
Добър апетит!


Тагове:   крокодил,   кайма,


Гласувай:
2



1. kardamom - и това много ми харесва...
07.10.2008 13:15
идеята е страхотна!
цитирай
2. gastronom - Ефектна идея за някакво празненство
07.10.2008 13:24
или специални гости:-))
цитирай
3. stix - :))))
07.10.2008 14:36
страхотен "крокодил" :)
цитирай
4. анонимен - mnogo yak krokodil
14.02.2009 12:43
mnogo yak krokodil
цитирай
5. janabel - Крокодил
26.11.2010 12:38
Върховна сте !
Благодаря за рецептата !
Сигурна съм и за вкуса, че ще бъде отличен .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2372390
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11331