Постинг
14.10.2008 11:10 -
Печено свинско филе със смес от билки и пипер
Печено свинско филе със смес от билки и пипер
Продукти:
за 6-8 порции
1.5 кг обезкостено свинско филе
Билково-пиперена смес:
30 g млян черен пипер
30 g настърган пармезан
10 g сушен босилек
10 g сушен розмарин
10 g мащерка
1-2 g чесън на прах /чесново брашно/
1-2 g сол
Начин на приготвяне:
Подсушете свинското месо с домакинска хартия. В малка купа смесете всички продукти за билково-пиперената смес и с нея поръсете добре месото /от всички страни/. Поставете свинското месо в плитък съд и го изпечете за около час – час и половина във фурната на 180 °C, докато стане готово за консумация. След като го извадите от фурната, го оставете да изстина около 5-10 минути, преди да го нарежете на филийки /за сервиране/.
Предложение за сервиране:
По желание, сервирайте това ястие със салца от шарен боб, картофено пюре, зелен фасул и царевичен хляб.
Продукти:
за 6-8 порции
1.5 кг обезкостено свинско филе
Билково-пиперена смес:
30 g млян черен пипер
30 g настърган пармезан
10 g сушен босилек
10 g сушен розмарин
10 g мащерка
1-2 g чесън на прах /чесново брашно/
1-2 g сол
Начин на приготвяне:
Подсушете свинското месо с домакинска хартия. В малка купа смесете всички продукти за билково-пиперената смес и с нея поръсете добре месото /от всички страни/. Поставете свинското месо в плитък съд и го изпечете за около час – час и половина във фурната на 180 °C, докато стане готово за консумация. След като го извадите от фурната, го оставете да изстина около 5-10 минути, преди да го нарежете на филийки /за сервиране/.
Предложение за сервиране:
По желание, сервирайте това ястие със салца от шарен боб, картофено пюре, зелен фасул и царевичен хляб.
Следващ постинг
Предишен постинг
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии