Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.12.2008 12:34 - Линцерови пасти
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 1461 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2008 13:18


imageimage

 

Продукти: • 3 ч. ч. бяло пресято брашно 
• 1 ч. ч. разтопена свинска мас 
• 1/2 ч. л. сода 
• 1/2 масло 
• 1 ч. ч. мед 
• 1 1/2 ч. ч. пудра захар 
• 2 яйца 
• настърганата кора на 1 лимон 
• 1 с. л. нескафе 
• 2 ванилии 
• мармалад от шипки за слепване 
• 200 г шоколад кувертюр или 2 бр. млечен шоколад

Приготвяне:
От брашното, содата, яйцата, свинската мас, меда, 1 ч. ч. пудра захар, лимоновата кора и ванилиите се замесва меко тесто. То се слага за една нощ в хладилника или поне за 2 часа на студено да отлежи. След това тестото се разточва върху леко набрашнен плот на слой с дебелина един пръст и се изрязват кръгчета. Пекат се на 180 градуса до порозовяване. След като изстинат, се слепват две по две с мармалада и се заливат с разтопения на водна баня шоколад. Маслото се разбива с останалата пудра захар и нескафето и се шприцова върху всяка паста. Отгоре може да се постави бишкота или друга украса по избор.

По материали: Журнал за жената - Всичко за Коледа
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2371260
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11329