Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
05.01.2009 10:45 - Пържени японски спагети Удон
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 6973 Коментари: 1 Гласове:
0



Пържени японски спагети Удон Основни ястия image
Първо и основно – пастата спестява време. Едно е да знаеш, че готвенето ще ти отнеме само 8-10 минути или максимум 20, а друго – да се изправиш пред ужасяващата перспектива, че ще прекараш половината ден пред печката. Друго предимство е простотата на технологията. Факт е, че не всеки е роден с готварска лъжица в ръката, но пък всеки може да се почувства като победител в кулинарно състезание само заради това, че е сварил някакъв вид паста, метнал е вътре каквото е харесал от хладилника, а резултатът се е оказал смайващо вкусна манджа.
Ястието, което ви представяме, също е доста лесно за приготвяне – отнема само 15-20 минути. Основната съставка е пакет от така наречените японски спагети Удон, направени от пшенично брашно. Специфичното за тях е, че е необходимо преди употреба да ги охладите.

Не знаем кой точно е отговорен за появата на изделия от типа паста, но ако го познавахме лично бихме го поздравила за революционното изобретение. Затова нека разгледаме предимствата на спагетите пред тези на някои от образците на високия кулинарен стил. Като начало ситно нарязаният лук се задушава с неголямо количество растителна мазнина на по-висока температура. След това към него се прибавят нарязани на кубчета тиквички и няколко сурови фъстъка, без черупките. Всичко се подправя със сол и пипер на вкус. Запържва се за около две минути при непрекъснато бъркане и след това идва ред на шунката, която се слага при останалите продукти за не повече от минута. Последни в списъка са спагетите, придружени от щедро количество соев сос. Съставките се запържват на тих огън, при често разбъркване, докато спагетите придобият златисто-кафяв цвят. Това е знак, че ястието е готово за сервиране. За по-изтънчен вкус може да го гарнирате с листа от прясно силантро (кориандър).
www.vkushti.tv


Тагове:   спагети,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - усещам аромата им
05.01.2009 14:42
но още е рано за трапезата.........:)))))
Ще опитам и тази рецепта!
Благодаря ти !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358630
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264