Постинг
16.03.2009 13:10 -
Торта "Black Forest Gateau - Черната гора" - Честит рожден ден Кирил (comfy)
Автор: gastronom
Категория: Хоби
Прочетен: 12098 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 17.03.2009 06:07
Прочетен: 12098 Коментари: 2 Гласове:
0
Последна промяна: 17.03.2009 06:07
Black Forest Gateau (Черната гора)
Блатове
5 яйца
3 / 4 чаша захар
1 / 2 чаши брашно (пресято)
1 / 3 чаша какао
6 с.л.. лъжици масло (размеконато)
Крем
2 1 / 2 чаша сметана
1 чаша череши или вишни (ситно нарязани)
2 с.л.. захар
Сироп
3 с.л.. вода
2 с.л.. захар
1 супена лъжица ликьор (шоколад)
Затопляме фурната до 350, разбиваме яйцата и захарта (7 минути, бия с виксер), смесваме брашно и какао, добавяме в разбитите яйца, добавяме масло и леко миксираме всичко.
Печем около 30 минути. Изпичаме 2 блата, охлаждаме ги на решетка и всеки разрязваме надлъж в 2 части.
Смешать воду и сахар, довести до кипения и на медленном огне, помешивая, подождать полного растворения сахара, добавить ликер. Смесваме вода и захар до кипене на тих огън,бъркаме непрекъснато пълно разтваряне на захарта, добавяме ликьор. Напояваме блатовете.
Разбиваме сметана, добавяме захарта, разбиваме, добавете череши и леко разбъркваме.
Украсяваме с вдъхновение
http://comfy.blog.bg/ - Кирил, Честит Рожден Ден!
Бъди здрав и щастлив!!!
С много обич - Илка
,
Блатове
5 яйца
3 / 4 чаша захар
1 / 2 чаши брашно (пресято)
1 / 3 чаша какао
6 с.л.. лъжици масло (размеконато)
Крем
2 1 / 2 чаша сметана
1 чаша череши или вишни (ситно нарязани)
2 с.л.. захар
Сироп
3 с.л.. вода
2 с.л.. захар
1 супена лъжица ликьор (шоколад)
Затопляме фурната до 350, разбиваме яйцата и захарта (7 минути, бия с виксер), смесваме брашно и какао, добавяме в разбитите яйца, добавяме масло и леко миксираме всичко.
Печем около 30 минути. Изпичаме 2 блата, охлаждаме ги на решетка и всеки разрязваме надлъж в 2 части.
Смешать воду и сахар, довести до кипения и на медленном огне, помешивая, подождать полного растворения сахара, добавить ликер. Смесваме вода и захар до кипене на тих огън,бъркаме непрекъснато пълно разтваряне на захарта, добавяме ликьор. Напояваме блатовете.
Разбиваме сметана, добавяме захарта, разбиваме, добавете череши и леко разбъркваме.
Украсяваме с вдъхновение
http://comfy.blog.bg/ - Кирил, Честит Рожден Ден!
Бъди здрав и щастлив!!!
С много обич - Илка
,
Следващ постинг
Предишен постинг
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии