Постинг
17.05.2009 09:57 -
Кулинар съветва
Кулинар съветва
Птиче месо. За да получи приятен кафеникав цвят и да стане хрупкаво, преди да се сложи във фурната се натрива с малко захар.
Прясна мая за хляб. Тя може да се съхранява в камерата на хладинка до 6 месеца. Размразява се, като се сложи в хладко мляко.
Сърми от прясно зеле. Стават много вкусни, ако преди да се сложат в тенджерата се овалят леко в брашно.
Сирене. Ако с него набързо трябва да се покрие салата или ястие, което ще се запича във фурната, сиренето може да се реже на тънки резени, като се използва ножчето за белене на картофи.
Неизконсумирани зеленчуци. Могат да се пюрират и да се смесят със зеленчуков или с месен бульон. След което се подправят с пресен магданоз. Получава се една финна здравословна супа подходяща за летния сезон.
Шунка. Не бива да се съхранява в найлонов плик, защото на повърхността и се образува слой, който е източник на бактерии.
Пресолено ястие. Може да се оправи, като към него се прибавят 3-4 пресни или изсушени гъби. Те се пускат 5 минути, преди да се свали съдът от печката, след което се изваждат.
Магданоз и копър. За да останат по-дълго време пресни, се оставят в отделни стъклени буркани с капак и се съхраняват в хладилника.
Замразени продукти. Върху всеки пакет продукти във фризера се поставя етикет. На него се отбелязва датата на замразяването. Отделно се прави списък на всички продукти, който е винаги подръка на домакинята. Така във всеки момент тя знае какво има във фризера. Черният дроб За да не стане сух и твърд, не се посолява предварително, а непосредствено след пържене или печене.
Птиче месо. За да получи приятен кафеникав цвят и да стане хрупкаво, преди да се сложи във фурната се натрива с малко захар.
Прясна мая за хляб. Тя може да се съхранява в камерата на хладинка до 6 месеца. Размразява се, като се сложи в хладко мляко.
Сърми от прясно зеле. Стават много вкусни, ако преди да се сложат в тенджерата се овалят леко в брашно.
Сирене. Ако с него набързо трябва да се покрие салата или ястие, което ще се запича във фурната, сиренето може да се реже на тънки резени, като се използва ножчето за белене на картофи.
Неизконсумирани зеленчуци. Могат да се пюрират и да се смесят със зеленчуков или с месен бульон. След което се подправят с пресен магданоз. Получава се една финна здравословна супа подходяща за летния сезон.
Шунка. Не бива да се съхранява в найлонов плик, защото на повърхността и се образува слой, който е източник на бактерии.
Пресолено ястие. Може да се оправи, като към него се прибавят 3-4 пресни или изсушени гъби. Те се пускат 5 минути, преди да се свали съдът от печката, след което се изваждат.
Магданоз и копър. За да останат по-дълго време пресни, се оставят в отделни стъклени буркани с капак и се съхраняват в хладилника.
Замразени продукти. Върху всеки пакет продукти във фризера се поставя етикет. На него се отбелязва датата на замразяването. Отделно се прави списък на всички продукти, който е винаги подръка на домакинята. Така във всеки момент тя знае какво има във фризера. Черният дроб За да не стане сух и твърд, не се посолява предварително, а непосредствено след пържене или печене.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии