Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.05.2009 09:57 - Кулинар съветва
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 2175 Коментари: 0 Гласове:
0



Кулинар съветва
image Птиче месо. За да получи приятен кафеникав цвят и да стане хрупкаво, преди да се сложи във фурната се натрива с малко захар.
Прясна мая за хляб. Тя може да се съхранява в камерата на хладинка до 6 месеца. Размразява се, като се сложи в хладко мляко.
Сърми от прясно зеле. Стават много вкусни, ако преди да се сложат в тенджерата се овалят леко в брашно.

Сирене. Ако с него набързо трябва да се покрие салата или ястие, което ще се запича във фурната, сиренето може да се реже на тънки резени, като се използва ножчето за белене на картофи.
Неизконсумирани зеленчуци. Могат да се пюрират и да се смесят със зеленчуков или с месен бульон. След което се подправят с пресен магданоз. Получава се една финна здравословна супа подходяща за летния сезон.

Шунка.  Не бива да се съхранява в найлонов плик, защото на повърхността и се образува слой, който е източник на бактерии.

Пресолено ястие.  Може да се оправи, като към него се прибавят 3-4 пресни или изсушени гъби. Те се пускат 5 минути, преди да се свали съдът от печката, след което се изваждат.
Магданоз и копър.  За да останат по-дълго време пресни, се оставят в отделни стъклени буркани с капак и се съхраняват в хладилника.

Замразени продукти.  Върху всеки пакет продукти във фризера се поставя етикет. На него се отбелязва датата на замразяването. Отделно се прави списък на всички продукти, който е винаги подръка на домакинята. Така във всеки момент тя знае какво има във фризера. Черният дроб За да не стане сух и твърд, не се посолява предварително, а непосредствено след пържене или печене.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2371182
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11328