Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
14.09.2009 12:54 - Охридска торта на Иван Звездев
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 6151 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Охридска торта
image
1 готов пандишпанов блат
100 г шоколад
100 мл захарен сироп
разбита сметана за декорация

за крема:
5 жълтъка
200 г краве масло
200 г пудра захар
200 г кристална захар
200 г счукани орехови ядки
100 мл ром

за маслен крем "Шаум":
5 белтъка
500 г кристална захар
500 г краве масло

1. Маслото, пудрата захар и жълтъците се смесват на водна баня. Кристалната захар се разтопява в нагорещен тиган и след като се карамелизира, се прибавя към сместа с жълтъците.

2. Сипват се счуканите орехови ядки, налива се ромът и се разбърква добре. Приготвя се крем "Шаум", като маслото, захарта и белтъците се смесват хубаво, така че да се получи хомогенна смес.

3. Всеки лист на пандишпановия блат се напръсква със захарен сироп. Върху първия се нанася обилно от крема, слага се вторият лист, отново се нанася от крема и накрая се покрива с третия лист.

4. Цялата торта се намазва с крем "Шаум". Отгоре се покрива с разтопения шоколад и се декорира с розички от разбита сметана.



Гласувай:
4



1. iliada - Дано този сладкиш
17.09.2009 13:05
се свързва само с хубавите неща в живота!:)
цитирай
2. gastronom - Така ще е Илианка!
29.09.2009 20:02
iliada написа:
Дано този сладкиш
се свързва само с хубавите неща в живота!:)

Лошото да остане зад гърба ни!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2375816
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11340