СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА
Весела Манчева от София, на 41 години, от София, по професия икономист. Ще се радвам, ако ви допадне рецептата, която ви изпращам. Зная я от моя колежка, чиито предци са преселници от Гърция в Поморие. По принцип супата се приготвя за Димитровден. Разбира се, може да се поднесе по всяко време.
ПРОДУКТИ
- 1 кг агнешки дреболии (агнешки комплект)
- 2-3 връзки пресен лук
- 1 връзка копър
- 1 чаена чаша ориз
- сокът от 1 лимон
- 2-3 яйца
- 1 червена чушка за украса
- 2-3 с.л. масло
- сол
- черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вътрешностите се измиват, заливат се със студена вода и се кипват, след което водата се сменя. Слагат се отново да се сварят за 15-20 минути. Изваждат се, нарязват се на дребни парчета и се връщат в прецедения бульон.
Като заври, се добавят ситно нарязаните лук и копър, маслото и оризът. Разбиват се яйцата и към тях на тънка струйка се добавя лимоновият сок, като се разбива.
Проверява се дали дреболиите и оризът са готови, посолява се и се поръсва с черния пипер. Дръпва се от огъня. Постепенно се добавя яйчената смес, като се бърка, за да не се пресече. Поднася се с дребно нарязана чушка за украса.
24 Часа
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии