Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
04.11.2009 15:37 - Агнешка супа “Магирица”
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 2327 Коментари: 0 Гласове:
3



Агнешка супа “Магирица”     image

СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА

 

Весела Манчева от София, на 41 години, от София, по професия икономист. Ще се радвам, ако ви допадне рецептата, която ви изпращам. Зная я от моя колежка, чиито предци са преселници от Гърция в Поморие. По принцип супата се приготвя за Димитровден. Разбира се, може да се поднесе по всяко време.

ПРОДУКТИ

- 1 кг агнешки дреболии (агнешки комплект)

- 2-3 връзки пресен лук

- 1 връзка копър

- 1 чаена чаша ориз

- сокът от 1 лимон

- 2-3 яйца

- 1 червена чушка за украса

- 2-3 с.л. масло

- сол

- черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вътрешностите се измиват, заливат се със студена вода и се кипват, след което водата се сменя. Слагат се отново да се сварят за 15-20 минути. Изваждат се, нарязват се на дребни парчета и се връщат в прецедения бульон.

Като заври, се добавят ситно нарязаните лук и копър, маслото и оризът. Разбиват се яйцата и към тях на тънка струйка се добавя лимоновият сок, като се разбива.

Проверява се дали дреболиите и оризът са готови, посолява се и се поръсва с черния пипер. Дръпва се от огъня. Постепенно се добавя яйчената смес, като се бърка, за да не се пресече. Поднася се с дребно нарязана чушка за украса.

24 Часа



Тагове:   агнешко,   Димитровден,   супа,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358492
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264