Прочетен: 2089 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 04.11.2009 15:16
СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРА
Днес рецептата е на Йонко Христов, на 30 г., от София, риболовец и кулинар.
"Завършил съм готварство, но никога не съм го практикувал. То ми остана като хоби наред с ездата и риболова. Когато имам 2 дни почивка, предпочитам да отида някъде за риба. На рождения си ден - 7 ноември, и на Никулден приготвям винаги и с удоволствие тази пикантна рецепта", пише ни г-н Христов.
ПРОДУКТИ
2 речни пъстърви
200 г варени кестени
1 връзка копър
3 скилидки чесън
1 кг морска сол
1 лимон
по малко олио и оцет за пюрето
сол на вкус
краставица за гарнитура
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Варените и обелени кестени се пюрират с малко олио и оцет. Прибавят се нарязаният копър и стритият чесън. Плънката се посолява и се овкусява с 1/2 от изстискания лимон.
Рибките се пълнят с тази смес. Всяка от тях се увива в предварително намазнена с олио пергаментова хартия и се поставя в тава, посипана с 1/2 кг морска сол. Останалата сол се ръси върху увитите рибки. Пече се 40 минути на 200°.
За гарнитура препоръчвам пресни краставици и лимон.
източник:24 Часа;
Из "Повести на Белкин" и "...
Дама Пика - история на създаването
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии