Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.11.2009 15:14 - Пъстърва с кестени
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 2089 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.11.2009 15:16


Пъстърва с кестени   image

СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРА

Днес рецептата е на Йонко Христов, на 30 г., от София, риболовец и кулинар.

"Завършил съм готварство, но никога не съм го практикувал. То ми остана като хоби наред с ездата и риболова. Когато имам 2 дни почивка, предпочитам да отида някъде за риба. На рождения си ден - 7 ноември, и на Никулден приготвям винаги и с удоволствие тази пикантна рецепта", пише ни г-н Христов.

ПРОДУКТИ

2 речни пъстърви

200 г варени кестени

1 връзка копър

3 скилидки чесън

1 кг морска сол

1 лимон

по малко олио и оцет за пюрето

сол на вкус

краставица за гарнитура

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Варените и обелени кестени се пюрират с малко олио и оцет. Прибавят се нарязаният копър и стритият чесън. Плънката се посолява и се овкусява с 1/2 от изстискания лимон.

Рибките се пълнят с тази смес. Всяка от тях се увива в предварително намазнена с олио пергаментова хартия и се поставя в тава, посипана с 1/2 кг морска сол. Останалата сол се ръси върху увитите рибки. Пече се 40 минути на 200°.

За гарнитура препоръчвам пресни краставици и лимон.
източник:24 Часа;




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2377177
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11345