СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА
ПРОДУКТИ
(за 8 порции)
10 фини кори за баница
200 г смокини
100 г стафиди
100 г орехови ядки
100 г бадеми
100 г разтопено масло
1/2 ч.ч. мед
90 г тъмен шоколад
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. стрит карамфил
сокът и кората от 1 лимон
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сложете смокините в тенджера с малко вода да кипнат. Отстранете от огъня и оставете да се накиснат за 10 мин. Отцедете ги и нарежете на ситно.
Смесете в купа смокиновите парченца, накиснатите в коняк или ром стафиди, накълцаните на едро орехи и бадеми и сока от лимона. Добавете подправките - канела, карамфил и настърганата лимонова кора. Прибавете меда и начупения на дребни парчета шоколад (аз използвах шоколадови пелети).
Разстелете една кора, намажете я с масло. Продължете така, докато станат 5 една върху друга. Разпределете отгоре половината от плънката и навийте на руло. Направете същото и с останалите 5 кори и плънката. Печете на 170° до златисто.
КОЙ ГОТВИ
"Щруделът може да сервирате както топъл, така и студен - гарниран със сладолед и поръсен с пудра захар. Изпълнете домовете си с коледни аромати на вкусни ястия. Затова предлагам тази по-различна и уханна сладост. Желая на всички весели празници", ни пише Антония Боева от София, медицинска сестра, в момента домакиня.
Гастрогуру
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии