Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
23.12.2009 13:59 - Коледен щрудел “Пияни стафиди”
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 1829 Коментари: 0 Гласове:
2



Коледен щрудел “Пияни стафиди”     image

СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА

 

ПРОДУКТИ

(за 8 порции)

10 фини кори за баница

200 г смокини

100 г стафиди

100 г орехови ядки

100 г бадеми

100 г разтопено масло

1/2 ч.ч. мед

90 г тъмен шоколад

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. стрит карамфил

сокът и кората от 1 лимон

пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сложете смокините в тенджера с малко вода да кипнат. Отстранете от огъня и оставете да се накиснат за 10 мин. Отцедете ги и нарежете на ситно.

Смесете в купа смокиновите парченца, накиснатите в коняк или ром стафиди, накълцаните на едро орехи и бадеми и сока от лимона. Добавете подправките - канела, карамфил и настърганата лимонова кора. Прибавете меда и начупения на дребни парчета шоколад (аз използвах шоколадови пелети).

Разстелете една кора, намажете я с масло. Продължете така, докато станат 5 една върху друга. Разпределете отгоре половината от плънката и навийте на руло. Направете същото и с останалите 5 кори и плънката. Печете на 170° до златисто.

КОЙ ГОТВИ

"Щруделът може да сервирате както топъл, така и студен - гарниран със сладолед и поръсен с пудра захар. Изпълнете домовете си с коледни аромати на вкусни ястия. Затова предлагам тази по-различна и уханна сладост. Желая на всички весели празници", ни пише Антония Боева от София, медицинска сестра, в момента домакиня.

Гастрогуру



Тагове:   десерт,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2359141
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11265