Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.12.2009 13:56 - Пълнена зелка “Киселата тъща”
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 1810 Коментари: 0 Гласове:
2



Пълнена зелка “Киселата тъща”     image

 

ПРОДУКТИ

Кисела зелка - 2 кг

Царска туршия - 350 г

Ориз - 200 г

Олио - 250 г

Люти чушки - 3 бр.

Червен пипер - 1 ч.л.

Стар лук - 250 г

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

Всеки ден завряният зет според тъщата прави поне едно грешно движение, което не отбягва от зоркия й поглед и трябва да бъде измърморено или наказано, казва кръстникът на тази рецепта - професионалният готвач Данчо Боев. Той стана популярен сред читателите с оригинални предложения, в които има тънкости, известни само на майсторите - това е същността на рубриката "Гастрогуру". Данчо Боев е бил главен готвач на големи хотели, изпълнявал е трудната "кулинарна вахта" на круизни кораби, "купувал" е майсторлък от цял свят.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Лукът и оризът се задушават в 50-60 мл мазнина. Прибавят се ситно нарязаната туршия и червеният пипер, които се заливат с 500 мл вода. Ястието се похлупва и се оставя на бавен огън, за да може оризът да набъбне.

Зелката се издълбава с остър нож. Пълни се със сместа. Каквото остане от плънката, се смесва с нарязаната на ситно част от издълбаното зеле и се слага около напълнената зелка в тавата. Залива се с 500 мл вода и останалата мазнина.

Зелката се пече се 40-45 мин на 180° завита във фолио. То се отстранява, поставят се лютите чушки и се запича само за цвят. Сол не се слага!

Гастрогуру



Тагове:   ястие,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2372122
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11330