ПРОДУКТИ
Кисела зелка - 2 кг
Царска туршия - 350 г
Ориз - 200 г
Олио - 250 г
Люти чушки - 3 бр.
Червен пипер - 1 ч.л.
Стар лук - 250 г
НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ
Всеки ден завряният зет според тъщата прави поне едно грешно движение, което не отбягва от зоркия й поглед и трябва да бъде измърморено или наказано, казва кръстникът на тази рецепта - професионалният готвач Данчо Боев. Той стана популярен сред читателите с оригинални предложения, в които има тънкости, известни само на майсторите - това е същността на рубриката "Гастрогуру". Данчо Боев е бил главен готвач на големи хотели, изпълнявал е трудната "кулинарна вахта" на круизни кораби, "купувал" е майсторлък от цял свят.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът и оризът се задушават в 50-60 мл мазнина. Прибавят се ситно нарязаната туршия и червеният пипер, които се заливат с 500 мл вода. Ястието се похлупва и се оставя на бавен огън, за да може оризът да набъбне.
Зелката се издълбава с остър нож. Пълни се със сместа. Каквото остане от плънката, се смесва с нарязаната на ситно част от издълбаното зеле и се слага около напълнената зелка в тавата. Залива се с 500 мл вода и останалата мазнина.
Зелката се пече се 40-45 мин на 180° завита във фолио. То се отстранява, поставят се лютите чушки и се запича само за цвят. Сол не се слага!
Гастрогуру
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии