Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.01.2010 14:54 - Хек с лешников сос
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 3610 Коментари: 2 Гласове:
8



image

Рецептата е от книгата Spain – Mediterranean cuisine. Малко е променена, но само малко, съобразявайки се с наличните продукти в къщи.

Хек с лешников сос

Продукти за 4 порции:

  • 600 гр. хек, нарязан на котлети
  • 100 гр. сурови лешници
  • 100 гр. брашно
  • 50 мл. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 300мл. зеленчуков бульон
  • 1 връзка пера от див лук
  • сол и черен пипер

Котлетите се посоляват със сол и черен пипер и се овалват в брашното от всички страни.

image

В дълбок тиган се нагрява зехтина. В него се изсипват нарязаният чесън и лешниците. Сотират се за 3 минути. След това се избутват към краищата на тигана, така че средата да остане свободна.

image

В средата на тигана се слагат котлетите и се запържват за 5 минути от всяка страна. Добавя се водата и се оставя да заври.

Половината пера от див лук се нарязват и се слагат в тигана при рибата. Оставя се да ври 15 минути.

image

Котлетите се сервират с лешниците и се заливат с част от сосът.

 

 




Гласувай:
8



1. iliada - ЧБМ!:))
01.03.2010 15:06
На Баба Марта - Елин Пелин

Плети, плети, Бабо Марто,
изплети ми мартенички,
да ги вържем на ръчички,
да излезем на полето,
да наберем иглика,
кукуряк и минзухарче,
да посрещнем гостенките –
лястовички бързокрили,
кукувица самотница
кърко-щърко жабара,
че ни водят пролетта,
да натопли земята,
да разтупка сърцата.
цитирай
2. stix - :)
01.03.2010 21:00
Предпочитам лешниците отделно от рибата...

Това съчетание ми се вижда малко прекалено...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358541
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264