Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2010 11:50 - индийска лимонова подправка за ястия
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 3097 Коментари: 1 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
индийска лимонова подправка за ястия

Необходими продукти:
12 лимона
250 гр бели стафиди
2 глави кромид лук
750 мл ябълков оцет
750 гр захар
5 чаени лъжички горчица
3 супени лъжици сол
3 чаени лъжички настърган корен от джинджифил
1/2 кафейна лъжичка канела
4 зърна карамфил
Лимоните се измиват със сапун и четка.Кората се обелва и се нарязва на тънки ивички. Изцежда се сокът и в него се накисват корите за 12 часа, като се прибавя 1 кафейна лъжичка сол. На другия ден се отцежда. Стафидите се накисват в топла вода да набъбнат,след което също се отцеждат. Лукът се обелва и нарязва на ситно.Приготвя се марината от оцета, горчицата, захарта, джинджифила, канелата, карамфила и останалата сол. Кипва се и се прибавят лимоновите кори,лукът и стафидите. Вари се на слаб огън до сгъстяване-около 1 час, като се бърка от време на време. Готовата подправка се насипва гореща в чисти и сухи бурканчета, които се затварят плътно с капачки и се обръщат с дъното на горе.
Използва се за ястия с птици, свински ребърца, ориз.

http://kak-da.bg



Гласувай:
12
0



1. janabel - Индийска подправка
24.10.2010 14:33
Със сигурност ми харесва, но повече харесвам по - пресните подправки ,а и с това варене надали ще останат много витамини .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 1410510
Постинги: 272
Коментари: 354
Гласове: 4617