Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.10.2010 11:46 - пикантна подправка за ястия с месо и риба
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 2823 Коментари: 0 Гласове:
4



пикантна подправка за ястия с месо и риба

Необходими продукти:
1 кг ябълки
100 гр стафиди
50 гр пресен корен от джинджифил
100 мл ябълков оцет
1 лимон
50 гр захар
1 кафейна лъжичка лют пипер
1 пръчка канела
смлян черен пипер
сол
Лимоните се измиват със сапун и четка и кората се настъргва. Разрязват се на две и се изцежда сокът им. Коренът джинджифил се обелва и се нарязва на тънки ивици. В подходяща кутия /стъклена, емайлирана или порцеланова/ се смесват сокът и кората на лимоните и джинджифилът. Оставят се на страна, докато се измият и обелят ябълките, които се разрязват на четвъртинки, почистват се от семките и се нарязват на тънки резени. Оцетът се кипва със захарта и се слагат стафидите, подправките и лимонено-джинджифиловата смес. Изчаква се да заври и се прибавят ябълките. Вари се 20 мин на силен огън, докато течността се изпари и сиропът се сгъсти. Подправката се насипва в буркани и се съхранява 2-3 седмици в хладилник. Може да се запази по-дълго, като се насипе гореща в бурканчета, които се затварят плътно с капачки и се обръщат с дъното на горе, за да се херметизират от топлината.

http://kak-da.bg/


Тагове:   месо,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2372283
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11331