Постинг
25.03.2011 17:20 -
Арабски сладкиш с грис и канела
Арабски сладкиш с грис и канела
Необходими продукти: 2 чаени чаши грис, 125 г. краве масло, 2 кофички кисело мляко, 2 чаени лъжички сода бикарбонат, 2 прахчета ванилия, сметана за гарниране, канела за поръсване.
За сиропа: 2 чаени чаши вода, 300 г. захар.
Начин на приготвяне: Двете чаши грис се запържват леко в стопеното масло. Прибавят се разбитото съ содата мляко и ванилията. Всичко се обърква и се изсипва в намаслена тавичка. Пече се в умерена фурна до златисто.
Изстиналият сладкиш се полива със сироп, сварен от вадата и захарта.
Поднася се гарниран с шпирцована розичка от сметаната и поръсен с канела.
ф-к Български фермер
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии