Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.03.2011 17:24 - Сач по родопски
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 6057 Коментари: 1 Гласове:
10



Сач по родопски   image  

Ястията, приготвени на сач са наистина предизвикателства за ценителите на добрата кухня. Сачът е глинена плоча, върху която се пържат продукти, в повечето случай без мазнина. Когато се приготвя сач е добре да се използва всякакъв вид месо- свинско, телешко, пилешко, както и зеленчуци. Гъбите също добиват великолепен вкус, върху глинената плоча.

В българската национална кухня, най-предпочитаната рецепта е тази за родопския сач. Приготвя се с повече месо.

Необходими продукти: 2-3 килограма месо, различно, 500 г. гъби, 400 г. чушки- зелени и червени, 350 г. лук, 2-3 домата, подправки според вкуса.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на кубчета или се оставя на пържоли. Плочата се загрява върху слаб огън и се слага месото. Пържи се до златисто, добавят се лукът и чушките, нарязани на едро, гъбите също.

Ястието хубаво се разбърква и се пържи до готовност на всички продукти. Поръсва се с избрани подправки според вкуса.

в-к Български фермер



Тагове:   сач по родопски,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stefiart - :)
30.03.2011 12:54
Вкусотия. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358934
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264