Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.10.2011 10:32 - Торта "Прага" в домашни условия
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 8615 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 27.10.2011 10:33


Торта "Прага"   Възможно е да се подготви такава торта за всеки празник:

image
Състав:
За блата: 2 чаши брашно; 1 чаша сметана; 1 чаша захар на пясък; 4 супени лъжици какао на прах; 0,5 кутия кондензирано мляко; Малка шепа ядки; 2 яйца; 1 чаена лъжичка сода.
За крема
:
0,5 кутия кондензирано мляко; 200 грама масло; 2 супени лъжици какао на прах.
За украса
200 грама тъмен натурален шоколад
Подготовка на блата. Кондензираното мляко сваряваме и оставяме да се охлади малко. Разбиваме яйцата със захарта. Ядките счукваме на едро. Кондензираното мляко, сметаната и какаото разбиваме до хомогенност на сместа, без топченца. Да се добавят към получената смес от разбитите яйца със захар и брашно, всичко внимателно да се разбърка. Содата угасете с оцет или вода с лимонена киселина. Слагаме я в тестото и разбъркваме, а след това добавяме ореховите ядки и отново разбъркваме.

Тавичка или тиган да се покрият с намаслена хартия. Изливаме тестото и печем 1 час в загрята фурна при температура от 200 градуса.
Крем за подготовка: Маслото размекнато се разбърква с какао до еднородна смес, добавяме сгъстеното кондензирано мляко и внимателно разбъркваме с миксер. Вземаме готовия блат  малко да изстине и го разрязваме на две равни части. Блатовете мажем с крем, можем да добавим малко ядки между блатовете. Готовата торта украсяваме с настърган шоколад, също така отгоре и с парченца шоколад. Оставяму тортата в хладилник за стягане за 3-4 часа. Желая ви приятен апетит! Всичко е много просто и ясно, и основното нещо е бързо! Бон апети!


Тагове:   десерт,   прага,   торта,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2372960
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11333