Постинг
27.10.2011 10:32 -
Торта "Прага" в домашни условия
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 8615 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 27.10.2011 10:33
Прочетен: 8615 Коментари: 0 Гласове:
14
Последна промяна: 27.10.2011 10:33
Торта "Прага"
Възможно е да се подготви такава торта за всеки празник:
Състав: За блата: 2 чаши брашно; 1 чаша сметана; 1 чаша захар на пясък; 4 супени лъжици какао на прах; 0,5 кутия кондензирано мляко; Малка шепа ядки; 2 яйца; 1 чаена лъжичка сода.
За крема: 0,5 кутия кондензирано мляко; 200 грама масло; 2 супени лъжици какао на прах.
За украса
200 грама тъмен натурален шоколад
Подготовка на блата. Кондензираното мляко сваряваме и оставяме да се охлади малко. Разбиваме яйцата със захарта. Ядките счукваме на едро. Кондензираното мляко, сметаната и какаото разбиваме до хомогенност на сместа, без топченца. Да се добавят към получената смес от разбитите яйца със захар и брашно, всичко внимателно да се разбърка. Содата угасете с оцет или вода с лимонена киселина. Слагаме я в тестото и разбъркваме, а след това добавяме ореховите ядки и отново разбъркваме.
Тавичка или тиган да се покрият с намаслена хартия. Изливаме тестото и печем 1 час в загрята фурна при температура от 200 градуса. Крем за подготовка: Маслото размекнато се разбърква с какао до еднородна смес, добавяме сгъстеното кондензирано мляко и внимателно разбъркваме с миксер. Вземаме готовия блат малко да изстине и го разрязваме на две равни части. Блатовете мажем с крем, можем да добавим малко ядки между блатовете. Готовата торта украсяваме с настърган шоколад, също така отгоре и с парченца шоколад. Оставяму тортата в хладилник за стягане за 3-4 часа. Желая ви приятен апетит! Всичко е много просто и ясно, и основното нещо е бързо! Бон апети!
Състав: За блата: 2 чаши брашно; 1 чаша сметана; 1 чаша захар на пясък; 4 супени лъжици какао на прах; 0,5 кутия кондензирано мляко; Малка шепа ядки; 2 яйца; 1 чаена лъжичка сода.
За крема: 0,5 кутия кондензирано мляко; 200 грама масло; 2 супени лъжици какао на прах.
За украса
200 грама тъмен натурален шоколад
Подготовка на блата. Кондензираното мляко сваряваме и оставяме да се охлади малко. Разбиваме яйцата със захарта. Ядките счукваме на едро. Кондензираното мляко, сметаната и какаото разбиваме до хомогенност на сместа, без топченца. Да се добавят към получената смес от разбитите яйца със захар и брашно, всичко внимателно да се разбърка. Содата угасете с оцет или вода с лимонена киселина. Слагаме я в тестото и разбъркваме, а след това добавяме ореховите ядки и отново разбъркваме.
Тавичка или тиган да се покрият с намаслена хартия. Изливаме тестото и печем 1 час в загрята фурна при температура от 200 градуса. Крем за подготовка: Маслото размекнато се разбърква с какао до еднородна смес, добавяме сгъстеното кондензирано мляко и внимателно разбъркваме с миксер. Вземаме готовия блат малко да изстине и го разрязваме на две равни части. Блатовете мажем с крем, можем да добавим малко ядки между блатовете. Готовата торта украсяваме с настърган шоколад, също така отгоре и с парченца шоколад. Оставяму тортата в хладилник за стягане за 3-4 часа. Желая ви приятен апетит! Всичко е много просто и ясно, и основното нещо е бързо! Бон апети!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии