Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 10:32 - Торта "Прага" в домашни условия
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 6904 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 27.10.2011 10:33


Възможно е да се подготви такава торта за всеки празник:


Състав:
За блата:
2 чаши брашно;
1 чаша сметана;
1 чаша захар на пясък;
4 супени лъжици какао на прах;
0,5 кутия кондензирано мляко;
Малка шепа ядки;
2 яйца;
1 чаена лъжичка сода.

За крема
:
0,5 кутия кондензирано мляко;
200 грама масло;
2 супени лъжици какао на прах.

За украса
200 грама тъмен натурален шоколад

Подготовка на блата. Кондензираното мляко сваряваме и оставяме да се охлади малко. Разбиваме яйцата със захарта. Ядките счукваме на едро. Кондензираното мляко, сметаната и какаото разбиваме до хомогенност на сместа, без топченца. Да се добавят към получената смес от разбитите яйца със захар и брашно, всичко внимателно да се разбърка. Содата угасете с оцет или вода с лимонена киселина. Слагаме я в тестото и разбъркваме, а след това добавяме ореховите ядки и отново разбъркваме.

Тавичка или тиган да се покрият с намаслена хартия. Изливаме тестото и печем 1 час в загрята фурна при температура от 200 градуса.
Крем за подготовка: Маслото размекнато се разбърква с какао до еднородна смес, добавяме сгъстеното кондензирано мляко и внимателно разбъркваме с миксер.
Вземаме готовия блат  малко да изстине и го разрязваме на две равни части. Блатовете мажем с крем, можем да добавим малко ядки между блатовете.
Готовата торта украсяваме с настърган шоколад, също така отгоре и с парченца шоколад.
Оставяму тортата в хладилник за стягане за 3-4 часа.
Желая ви приятен апетит!
Всичко е много просто и ясно, и основното нещо е бързо!
Бон апети!


Тагове:   десерт,   Прага,   торта,


Гласувай:
14
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 1410510
Постинги: 272
Коментари: 354
Гласове: 4617