Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
31.10.2014 13:10 - Бисквитки "Аделина"
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 3382 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бисквитки "Аделина"  

image

image
 

Необходими продукти: за около 40-50 броя   За тестото: 175 г меко краве масло 280 г захар 2 яйца 1 с. л. ванилов екстракт щипка сол 1 ч. л. бакпулвер 350 г брашно + още за доомесване
image
За декорацията:

натурално нишесте (може и ванилово)


бял фондан сладкарски бои захарни перлички вода за залепяне на фондана и елементите целофанови пликове панделки за връзване инструменти за моделиране и щипки
резци молдове
незалепваща подложка за разточване на фондана незалепваща точилка няколко размера четки за рисуване (от книжарница):            1) много тънка за рисуване на най-фините елементи;            2) по-дебела и мека за лепенето на фондана;            3) още една дебела и мека за пудрене на молдовете и подложката;            4) дебела с твърд косъм, за премахване на излишното нишесте).
image
Разбийте маслото със захарта до побеляване. Добавете яйцата и разбийте до пълното им усвояване. В купа смесете солта, бакпулвера и брашното и ги разбъркайте добре. Прибавете ваниловия екстракт и брашнената смес. Замесете тесто и го оставете в хладилника за час. Тестото може да е лепкаво, но не прекалявайте с брашното, тъй като при разточването ще поеме още.
image
Разточете тестото с дебелина 5 мм върху набрашнен плот. Изрежете сладки в желана от вас форма. Печете ги в предварително загрята на 180 градуса за около 7-8 минути или докато станат златисти. Внимателно ги прехвърлете върху метална решетка, докато се охладят. Внимавайте като ги пренасяте, в началото са много чупливи.   image
След като са се охладили напълно, декорирайте с оцветен със сладкарските бои фондан в зависимост от темата. Залепяйте го към бисквитките с четка и малко хладка вода. 
image

Декорирайте ги и ги оставете да изсъхнат напълно. 



image

Опаковайте ги в целофанови пликове и ги вържете с панделки.



image
 

Подредете ги някъде, където няма да са плътно прилепени, за да не се начупи фонданът.



image
Ако панделките са хартиени, може да ги накъдрите с ножица, а ако са текстилни, ги изрежете с много остра ножица, за да не се разнищят.
image
Рубрики:  СЛАДКАРСТВО/бисквити ,дребни сладки,целувки



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358985
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264