Пърленки |
Неоходими продукти: 2 ч.ч. топла вода, 1 пакетче суха мая за хляб или 10 г. жива мая, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар, около 1 100г. брашно, 1 к.ч. олио, 1/4 връзка магданоз, 2 главички млечен чесън, сол.
Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто и се оставя 20 мин. да почине. Оформих 14 топки с големината на юмрук и разточих с дебелина около сантиметър,но не по-дебели. Оставих още за 10 мин. да се отпуснат. В купичка с олиото смесих много на ситно нарязания магданоз и чесън заедно със солта и оставих да се смесят ароматите за около 20 мин.
В средно загрят грил тиган намазах само с олиото без да има частици тъй като загарят по тестото. Слага се разточеното тесто и като се появят мехурчета се обръща.
Отново се маже този път се загребва от олиото заедно с частици магданоз и чесън и така се нареждат една върху друга всяка от пърленките.
По желание може да се поръсят с кашкавал и да се запекат на фурна аз направих на функция "грил" до златиста коричка на кашкавала.
Стават много вкусни и ароматни.
Рубрики: | ТЕСТЕНИ/палачинки ,катми,гюзлеми |
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии