Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09 14:41 - Лопска яхния със свинско
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 230 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 24.09 10:40


 image
http://recepti.gotvach.bg


Необходими продукти:

1 кг свинско месо
1 и 1/4 кг арпаджик
5 — 6 лъжици мазнина
1—2 натрошени дафинови листа
4 — 5 глави изчистен на скилидки чесън
сол и червен пипер

Свинското месо се нарязва на хапки и се слага в тенджера. Изчиства се арпаджика, слага се върху месото, посолява се със сол и червен пипер, прибавят се 5 — 6 лъжици мазнина, дафиновите листа, изчистения на скилидки чесън. Наливат се 2 ча¬ени чаши вода и ястието се вари на умерен огън. Когато месото полуомекне, се прибавя 1 чаена чаша вино или 1 супена лъжица доматено пюре и ястието се доуварява на тих огън, докато остане само мазнина.



http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:UuspIyUm8_oJ:www.bulgarian-kitchen.com/iastia-s-meso-9/iastia-sas-svinsko-meso-108/svinska-popska-iahnia-3693.html+&cd=9&hl=bg&ct=clnk&gl=bgчаена чаша вино или 1 супена лъжица доматено пюре1 кг свинско месо1/4 кг арпаджик




Гласувай:
7
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 1517197
Постинги: 284
Коментари: 358
Гласове: 5150