НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- питки „Лаваш” - 5 бр.;
- нискомаслено извара - 300 г;
- яйце - 2 бр.;
- кисело мляко - 5 супени лъжици
- щипка сол
- 1к.ч. растително масло
- 300 г замразен спанак
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Намазваме с четка всяко листо лаваш с олио.
2. Поръсваме с извара и спанак,предварително посолени.
3. Завиваме на руло.
4. Останалите четири питки се правят по същия принцип.
5. По този начин напълваме,навиваме и нареждаме в тава,намазана с олио всички питки.
6. Разбиваме яйцата със сол , киселото мляко и 3 с.л. олио. Покриваме баницата с тази смес.
7. Печем за 15-20 минути при 200 ° С.
Баницата е готова .
Важно е:
Ако искате да получите леки и ефирни банички, не е нужно да слагате много извара и плътно да завивате питките.
Фенове на сладкото може да заменят спанака с мед или някакъв конфитюр,ванилия, а киселото мляко също може да се подслади с мед. Сладката баница,преди сервиране може да се полее с мед (под формата на паяжина). И в плънката да се добавят стафиди,ядки. Създайте храна с любов!
Бон апетит!
Защо Англия е наречена „банда убийци“ д...
ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА КНИГАТА И НА АВТО...