Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2020 15:00 - Народна революционна алтернатива: нов антиимпериалистически социалистически алианс във Венецуела
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Комунистическата партия във Венецуела (КПВ) заедно със седме други леви и социалистически ориентирани политически организации обявила за създаването на антиимпериалистически и социалистически алианс с име «Народна революционна алтернатива» (Alternative Popular Revolucionaria – APR; НРА).

В комюникето за създането на НРА се говори:

В рамките на големите усилия по колективно политическо строителство по-долу подписаните организации създали Народна революционна алтернатива (НРА), антиимпериалистически и истински социалистически алианс, който е насочен на предложение на нова лява отправна точка за венецуелците.

Тази инициатива се породи от необходимостта от разработване на политически подход, който да даде отговор на многообразните искания, претенции и борби, изразени от венецуелската работническа класа, селяни, представители на общността, студенти и всички други слоеве от населението. Тези причини за недоволство включват високата стойност на живота, ниската заработена заплата, неконтролируемата комерческа спекуляция, корупция, институционалния упадък, систематичното нарушаване на основните права на хората, криминализацията и преследването на борещите се, възстановяване собствеността на земеделците и приетата от националното правителство на регресивна политика. Накратко, в отговор на всички бедствия, изправени пред преобладаващото мнозинство, произтичащи от структурната криза на венецуелския капитализъм, икономическото задушаване от американския империализъм - което ние категорично отхвърляме - и прилагането от страна на правителството на буржоазна макроикономическа политика.

Ние, организациите съставени в Народната революционна алтернатива, заявяваме своята дълбока неприязън към дестабилизирщите и превратажийски усилия на венецуелските проимпериалистически десни, а така също за възможността на това, че те ще си върнат политическата власт в нашата страна. Поради тази причина ние призоваваме за масово участие на хората в предстоящите парламентарни избори, за да се развие социалистическият политически проект.

Народната революционна алтернатива се стреми да построи политика на краткосрочна, среднесрочна и дългосрочна перспектива, която да обедини в единство страстните народни настроения и да отговори на нашите многочисленни проблеми. Ние, които съставяме този съюз, сме обединени в нашия ангажимент да разработим политическо предложение, което да гарантира възстановяването на печалбите, постигнати от правителството на Чавес и което, заедно с народната борба да определи пътя, който трябва да се следва в изграждането на правителство от работниците за работниците.

От името на Народната революционна алтернатива ние утвърждаваме нашата най-абсолютна преданост към народа, неговите висши интереси и революции, превишаващи всички други съображения или политически интерес на правителствата или неговите институти. Ние никога не сме отстъпвали от пътя на работническата класа, селяните, общинниците, народното опълчение и народните слоеве, като цяло, и ние твърдо вярваме в творческия гений на народа, към който ние принадлежим и за който днес ние искаме подобряване на условията на живот и уважение на нашите основни права.

По този начин ние изразяваме волята си да се борим срещу империалистическите атаки, блокадите и корупцията, за достойни условия на живот и труд, в подкрепа на борбата на работниците и селяните и за радикализация на жизнена народна и революционна демокрация, стратегическата цел на която е социализмът. Само чрез организация и мобилизация на работниците, селското и народно низово болшинство ние ще можем да открием пътя към най-доброто бъдеще.

Ние трябва да възродим нашите надежди!
За революционен изход от кризата!

Народна революционна алтернатива

Подписали:
Комунистическа партия на Венецуела (PCV)
Партия Родина за всички (PPT)
Обединени леви (IU)
Марксистко течение Класова борба (Corriente Marxista Lucha de Clases)
Революционна партия на труда (Partido Revolucionario del Trabajo, PRT)
MBR-200
Автономна мрежа на общинниците (Red Autуnoma de Comuneros)
Compromiso Paнs (COMPA)

http://www.idcommunism.com/2020/08/alternativa-popular-revolucionaria-venezuela-new-antiimperialist-and-socialist-alliance.html




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1674234
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930