Постинг
20.08.2008 11:07 -
Най-вкусния Цезар :)
Автор: gastronom
Категория: Хоби
Прочетен: 6240 Коментари: 8 Гласове:
Последна промяна: 20.08.2008 11:21
Прочетен: 6240 Коментари: 8 Гласове:
0
Последна промяна: 20.08.2008 11:21
Най-вкусния Цезар :)
За салатата ще ни е необходимо:
* Опаковка птичи гърди (700 гр., може да се вземе 2-3 парчета филе)
* Китайско зеле (ще ни стигне половин кочан)
* Упаковка домати Чери (7-8 парчета)
* 2 пакета сухари (само от бял хляб)
* Сирене Пармезан (100-200гр.)
* Чеснова подправка (може 5-6 скилидки обикновен чесън)
* Майонеза
Отначало е необходимо да приготовим птичите гърди. За това ги посипваме с подправки и изпичаме във фурната.
Докато те станат готови ние успяваме да настържем сирене на малко ренде.
След това с ръце накъсваме салатата, не е необходимо обезателно да сеже. Слагаме ги в салатиерата.
След това нарязваме доматите на половинки.
И също слагаме в салатиерата.
Изстиналите пилешки гърди режем на кубчета.
Добавяме я към останалата смес.
Заливаме цялото това творение с майонеза.
На майонезата изсипваме нашата чеснова подправка.
И разбъркваме.
Слагаме в чиния порция салата и добавяме сухарите. В общата салата сухарите по добре е да не се добавят, иначе те могат да се размекнат... ако разбира се не сте уверени, че салатата няма да се яде в течение на на 30 минути )))
Посипваме отгоре сиренето и нашата салата е готова!
Приятен апетит!!!
За салатата ще ни е необходимо:
* Опаковка птичи гърди (700 гр., може да се вземе 2-3 парчета филе)
* Китайско зеле (ще ни стигне половин кочан)
* Упаковка домати Чери (7-8 парчета)
* 2 пакета сухари (само от бял хляб)
* Сирене Пармезан (100-200гр.)
* Чеснова подправка (може 5-6 скилидки обикновен чесън)
* Майонеза
Отначало е необходимо да приготовим птичите гърди. За това ги посипваме с подправки и изпичаме във фурната.
Докато те станат готови ние успяваме да настържем сирене на малко ренде.
След това с ръце накъсваме салатата, не е необходимо обезателно да сеже. Слагаме ги в салатиерата.
След това нарязваме доматите на половинки.
И също слагаме в салатиерата.
Изстиналите пилешки гърди режем на кубчета.
Добавяме я към останалата смес.
Заливаме цялото това творение с майонеза.
На майонезата изсипваме нашата чеснова подправка.
И разбъркваме.
Слагаме в чиния порция салата и добавяме сухарите. В общата салата сухарите по добре е да не се добавят, иначе те могат да се размекнат... ако разбира се не сте уверени, че салатата няма да се яде в течение на на 30 минути )))
Посипваме отгоре сиренето и нашата салата е готова!
Приятен апетит!!!
500 най-добри песни според БгРадио № 219
500 най-добри песни според БгРадио № 218
Глобалната икономика с най-нисък ръст от...
500 най-добри песни според БгРадио № 218
Глобалната икономика с най-нисък ръст от...
Следващ постинг
Предишен постинг
1.
анонимен -
ох леле
20.08.2008 11:15
20.08.2008 11:15
Преди всичко останало - опаковка се пише с О, а не с У. След това - истинската салата Цезар се прави със зелена салата, пилешкото си е така и кротони. Сосът - за него има леко спорове дали е с аншоа или не. Без домати (чери или не), без зеле.
Тази салата може наистина да е изумително вкусна, но не е Цезар.
цитирайТази салата може наистина да е изумително вкусна, но не е Цезар.
Добре е и вашият вариант да предложите.
Критиките са градивни, а няма до останем само с този вариант.
Благодаря ви, но постинга съм предвидила като поздрав на любител на руската кухня, който на 12.08.2008 год. т.е. зодия "Лъв", навърши кръгъл юбилей 2х30 години. А той е достолепен мъж!
Митко Калпакчиев художник - mkalpakchiew@abv.bg
http://mkalpakchiew.blog.bg/
цитирайКритиките са градивни, а няма до останем само с този вариант.
Благодаря ви, но постинга съм предвидила като поздрав на любител на руската кухня, който на 12.08.2008 год. т.е. зодия "Лъв", навърши кръгъл юбилей 2х30 години. А той е достолепен мъж!
Митко Калпакчиев художник - mkalpakchiew@abv.bg
http://mkalpakchiew.blog.bg/
салата... салата, но те са си повече от необходимото ястие... :)))
дайте след тях и някоя диета... не че някой ще я спази, но като антракт... :))))))))))))))))
цитирайдайте след тях и някоя диета... не че някой ще я спази, но като антракт... :))))))))))))))))
ще седя само в твоя блог - любимото ми място за лекуване на депресия и тем подобни душевни състояния
цитирайи споделяй и твоите рецепти. Ще обменяме опит.
Поздрави - Илка
цитирайПоздрави - Илка
6.
анонимен -
не е сложно
20.08.2008 12:08
20.08.2008 12:08
Накъсвате листата на зелената салата. Нарязвате предварително запеченото пилешко месо. За да стане малко по-красиво, може да го нарежете на ивици и да го подредите над накъсаните листа радиално, т.е от центъра на чинията към външния й край. Получава се като звезда. Поръсва се с настъргания пармезан и е готова. Сосът с аншоа се приготвя от основа майонеза, добавя се малко линомов сок и респективно аншоа. Може да е съвсем обикновена от консерва.
Хубавото на Цезар-а е че е лесна, но за сметка на това вкусна салата.
цитирайХубавото на Цезар-а е че е лесна, но за сметка на това вкусна салата.
добри съставки, сигурно ще е със страхотен вкус, а и видът си го бива!Мерси!
:)))
цитирай:)))
благодаря много за този вариант.
Ще е много хубаво на вкус.
В различни ресторанти съм яла салатата, но тя никъде не си прилича 1:1 - може би зависи от вкусовете на майстора на заведенеието.
Същото ми се случва и с моята любима торта "Гараш".
цитирайЩе е много хубаво на вкус.
В различни ресторанти съм яла салатата, но тя никъде не си прилича 1:1 - може би зависи от вкусовете на майстора на заведенеието.
Същото ми се случва и с моята любима торта "Гараш".
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии