Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
22.08.2008 14:00 - Храната - според характера
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 4627 Коментари: 0 Гласове:
0



Храната се подбира според характера imageКакви специални подправки обикновено слагате в храната си? Вкусовите ви пристрастия определят основните черти на вашия характер, твърдят специалисти. Много от тях могат да се коригират чрез правилно подбраната диета. Има признаци, по които можем да разделим на няколко групи хората. И те са:

ТЕЗИ, КОИТО ВИНАГИ СОЛЯТ ЯДЕНЕТО

Солената храна предпочитат целеустремените хора, които искат винаги и във всичко да са първи. Тези качества на характера допринасят за бързото придвижване в кариерата или за успех сред противоположния пол.

Но не бързайте да попадате под чара на тези хора - те са много взискателни и неотстъпчиви, често се превръщат в семейни тирани, с които не се живее лесно. Проблемите се задълбочават и от това, че те не могат да правят компромиси. “Всичко или нищо!” е девизът им. Тази амбициозност усложнява доста отношенията им с колегите.

За да смекчите нрава си, дори и съвсем малко, постарайте се през деня да ядете повече сладки плодове (особено банани и ягоди). Вечеряйте с вафли или извара със стафиди, с топло мляко, какао или слаб сладък чай.

ТЕЗИ, КОИТО НЕ МОГАТ БЕЗ ЧЕРЕН ПИПЕР

Човекът, който обича лютата и пикантна храна, е с буен темперамент, енергичен, категоричен, първо действа – после мисли. Не може да държи езика зад зъбите си и често става причина за конфликти, защото използва всеки спор, за да излее натрупаните емоции. Но му минава бързо и след това започва да се разкайва. Околните се отнасят доста снизходително към това, защото те са дружелюбни, способни са да съчувстват и най- вече - много са чаровни.

За да изгладят острите си ъгли и да избегнат излишните спорове, на любителите на люто и на пикантните ястия ще им помогнат сладкишите - торти, кексчета и т. н. Най-добре е заедно с тях да пият зелен чай или сок от червено грозде.

ТЕЗИ, КОИТО ВИНАГИ ИЗБИРАТ ТЛЪСТОТО ПАРЧЕ

Тлъсто месо обичат хората, които са ревниви, неуравновесени и избухливи. Може да ги подразни всяка една дреболия и никой не знае какво може да предизвика недоволството им следващия път.

Животинската мазнина провокира пристъпи на раздразнение, затова се постарайте да ги ограничите и задължително спазвайте пропорцията : 1 част тлъсто месо изяждайте заедно с 3 части зеленчуци и вместо хляб използвайте листна салата или зеле. Преди ядене изпивайте задължително една чаша доматен сок или сок от грейпфрут. Напълно се откажете от чесъна и от лука.

ТЕЗИ, КОИТО НЕ СЯДАТ НА МАСАТА БЕЗ СЛАДКО

Непоправими почитатели на сладкото са хора, които по думите на другите са добри и миролюбиви, неспособни са на агресия. Но в действителност е точно обратното. Този, който злоупотребява със сладкото, очаква от околните внимание, съчувствие и съжаление. Това са инфантилни хора, с лоша социална адаптация. Чувстват се безпомощни пред всяка промяна в живота си и тихомълком прехвърлят всички грижи на гърба на хората, които са около тях. Ако не получи помощ, ще тормози всички наоколо с оплакванията и капризите си. В края на краищата той постига своето и околните изпълняват желанията на това “голямо дете”, само за да престане с оплакванията си. Но в случай че близките му проявят твърдост и не се поддадат на манипулациите, той е напълно способен да се справи сам с проблемите си.

За да се промени характерът му, ще трябва да се подложи на строга диета - отказ от тестени, сладки и пушени храни.

Стихийните почитатели на сладкото, като правило, се разтоварват по този начин от стреса. Ако внезапно се нахвърлите на сладолед, сладкиши, тортички, то по-вероятно сте се сблъскали със сериозни неприятности.

По-добре е да търсите хормона на щастието не в шоколада и сладкишите, а в бананите, които не само че стимулират произвеждането на ендорфини, но и съдържат достатъчно количество вече готов серотонин - вещество, подобряващо настроението.

Тези, които предпочитат сладките подправки - ванилия, канела, шафран и джинджифил, обикновено притежават талант на оратори. Това са сладкодумните разказвачи, които знаят много добре как да завоюват симпатията на публиката. Това качество си струва да се развива.

Вие сте песимист и често над главата ви надвисват черни облаци? Малко ванилия в сладкиша, чай от джинджифил с канелени кифлички – и вашият характер ще се подобри забележимо. След като свикнете с тези подправки, ще добавите и оптимизъм в живота си. // //
 

vrachka.com



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358335
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11262