Гурме вино, гурме храна, кафе гурме… Все по-често чуваме тази дума като синоним на качество и стил. Лексемата ни пренася векове назад във Франция, когато като гурме се обозначава човек, който е ненадминат познавач на добрата кухня и марковите питиета. Днешният гурме последовател разбира от качественото и е малко по-изтънчен, макар че думата “гурман” буквално озбачава чревоугодник. Българските гурме последователи твърдят, че идеята за “гурме” ни предизвиква да не се задоволяваме със съмнителния вкус, а третирайки сетивата си, да можем да отделим стилното от безвкусното, изтънченото от кича. Консуматорското общество, в което живеем обаче, ни кара да губим критериите за качественото. Когато се говори за криза, вероятно е малко странно да се говори за гурме…да уважаваш себе си също е част от гурме културата, твърди секретарят на Българското гурме общество Станислав Радославов. Оказва се, че да си почитател на “гурме” културата е скъпо удоволствие, което могат да си позволят малцина. Другото е снобизъм, смята Станислав Радославов. И призовава като истински гурме да си създадем правилните критерии не само за това какво ще ядем или пием, а и за това да умеем да доставяме удоволствие на сетивата си./ EkipNews.bg
Смъртоносно удоволствие, дрога
ТАЙНАТА НА ГОЛЯМОТО УДОВОЛСТВИЕ
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии