Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Октомври, 2008  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Кулинарията - това е изкуство.
Автор: gastronom Категория: Рецепти
Прочетен: 2372856 Постинги: 392 Коментари: 457
Постинги в блога от 15.10.2008 г.
*Нашенска гозба - салати
*Нашенска гозба - постни (вегетариански)
*Нашенска гозба - агнешко
Категория: Хоби
Прочетен: 4995 Коментари: 0 Гласове: 0
 
Любина салата
3 патладжана, 5 пиперки, 2 домата, 4 - 5 скилидки чесън, магданоз, олио, сол, сирене, яйце, прясно мляко, извара. Можете да започнете.
Категория: Хоби
Прочетен: 2584 Коментари: 0 Гласове: 1
 
Пълнена зелка
Избирате за целта една средно голяма зелка, приготвяте 2 - 3 глави лук, 2 - 3 моркова, 1 ч.ч. ориз, целинка (главата и малко листа), 2 - 3 домата, черен пипер, сол, растително масло – 1 к.ч., 2 с.л. краве масло, су...
Категория: Хоби
Прочетен: 5431 Коментари: 5 Гласове: 1
 
Агнешко по живовски
Обезкостено агнешко месо нарязваме на порции и запържваме до зачервяване. Към мазнината добавяме краве масло и последователно задушаваме лук, моркови, целинка и обелени доматки. Овкусяваме с черен пипер и сол, нали...
Категория: Хоби
Прочетен: 3526 Коментари: 0 Гласове: 1
 
Кавардисано пиле по сливенски
Насечено на едро пиле, почистено и подсушено, запържваме в растителна мазнина. Изваждаме порционните парчета и ги посоляваме леко. В същата мазнина запържваме ситно скълцан стар лук, поръсваме с червен пи...
Категория: Хоби
Прочетен: 6195 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 15.10.2008 14:57
 
Паприкаш
Почистваме и измиваме равни количества пиперки и доматки. Пиперките нарязваме на ивички и бланшираме 2 – 3 минути в подсолена вода, след което ги измиваме със студена течаща вода. Половината от доматките нарязваме на ед...
Категория: Хоби
Прочетен: 24946 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 15.10.2008 14:51
 
Млечно-яйчен гювеч (картофеник)
Нарязваме картофите на колелца и ги разстиламе в намазана тава. Посоляваме. Разбиваме 2 – 3 яйца с около 500 мл прясно мляко, посоляваме сместа и заливаме картофите. Отгоре надробяваме 100 –...
Категория: Хоби
Прочетен: 4071 Коментари: 1 Гласове: 0
 
Джебелски кебап
Нарязано на хапки свинско месо от бут или плешка мариноваме с вино, лук, чубрица, черен пипер и малко олио. Оставяме да престои на хладно една нощ. С малко свинска мас задушаваме цялата смес, докато влагата се изпари и...
Категория: Хоби
Прочетен: 4785 Коментари: 0 Гласове: 0
Идва сезонът на свинското месце
Аз съм от щастливото поколение, което помни вкуса и вида на прясното месо. Единственото, за което се кося, е, че ни научиха да ядем свинско месо под път и над път. Свинското дедите ни са го яли само през ...
Категория: Хоби
Прочетен: 8310 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.10.2008 15:00
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2372856
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11331