Кулинарията - това е изкуство.
Постинги в блога от 15.10.2008 г.
15.10.2008 15:19 -
Нашенска гозба
*Нашенска гозба - салати
*Нашенска гозба - постни (вегетариански)
*Нашенска гозба - агнешко
*Нашенска гозба - постни (вегетариански)
*Нашенска гозба - агнешко
15.10.2008 15:08 -
Нашенска гозба - салати
Любина салата
3 патладжана, 5 пиперки, 2 домата, 4 - 5 скилидки чесън, магданоз, олио, сол, сирене, яйце, прясно мляко, извара. Можете да започнете.
15.10.2008 14:56 -
Нашенска гозба - постни (вегетариански)
Пълнена зелка
Избирате за целта една средно голяма зелка, приготвяте 2 - 3 глави лук, 2 - 3 моркова, 1 ч.ч. ориз, целинка (главата и малко листа), 2 - 3 домата, черен пипер, сол, растително масло – 1 к.ч., 2 с.л. краве масло, су...
15.10.2008 14:53 -
Нашенска гозба - агнешко
Агнешко по живовски
Обезкостено агнешко месо нарязваме на порции и запържваме до зачервяване. Към мазнината добавяме краве масло и последователно задушаваме лук, моркови, целинка и обелени доматки. Овкусяваме с черен пипер и сол, нали...
15.10.2008 14:48 -
Нашенска гозба - пиле
Кавардисано пиле по сливенски
Насечено на едро пиле, почистено и подсушено, запържваме в растителна мазнина. Изваждаме порционните парчета и ги посоляваме леко. В същата мазнина запържваме ситно скълцан стар лук, поръсваме с червен пи...
15.10.2008 14:44 -
Нашенска гозба - зимнина
Паприкаш
Почистваме и измиваме равни количества пиперки и доматки. Пиперките нарязваме на ивички и бланшираме 2 – 3 минути в подсолена вода, след което ги измиваме със студена течаща вода. Половината от доматките нарязваме на ед...
15.10.2008 14:43 -
Нашенска гозба - гювечи
Млечно-яйчен гювеч (картофеник)
Нарязваме картофите на колелца и ги разстиламе в намазана тава. Посоляваме. Разбиваме 2 – 3 яйца с около 500 мл прясно мляко, посоляваме сместа и заливаме картофите. Отгоре надробяваме 100 –...
15.10.2008 14:41 -
Нашенска гозба - кебапи
Джебелски кебап
Нарязано на хапки свинско месо от бут или плешка мариноваме с вино, лук, чубрица, черен пипер и малко олио. Оставяме да престои на хладно една нощ. С малко свинска мас задушаваме цялата смес, докато влагата се изпари и...
15.10.2008 14:39 -
Идва сезонът на свинското месце - Свинско сармусак и др.
Идва сезонът на свинското месце
Аз съм от щастливото поколение, което помни вкуса и вида на прясното месо. Единственото, за което се кося, е, че ни научиха да ядем свинско месо под път и над път. Свинското дедите ни са го яли само през ...
Аз съм от щастливото поколение, което помни вкуса и вида на прясното месо. Единственото, за което се кося, е, че ни научиха да ядем свинско месо под път и над път. Свинското дедите ни са го яли само през ...
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии