Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2023 21:51 - Македонийо, землю" мАкедонска"
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 1365 Коментари: 7 Гласове:
31

Последна промяна: 05.02.2023 22:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Гледах днешната суматоха, около честването на Гоце Делчев и не вярвах на очите си?
Как може политици на първо място, да са толкова невежи в областта на историята и географията? За Българските сме наясно, но македонските , проходили заради нас, за тридесет години би трябвало да са компетентни в тази област А не само нахални
Иначе имаме прекрасни примери за невежеството на нашите политици Една външна министърка, не познаваше държавите в Азия и Африка? Ами, ако и се наложи да отиде там? Друга, председател на НС, не знаеше столиците на Китай и Виетнам, които беше посетила

Хайде, нашите ще ги оставим на мира, те имат важна работа, да издирят листите на кандидат - депутатите от предишни избори и да изберат най- достойните в новите-тези с най голям трудов стаж като депутати! Те би  трябвало да са и най опитните, да не вярваш?
Изтъпанил се кметът на Куманово и говори за български фашисти,  убили 700 македонци в Куманово? И нашите мълчат, все едно ,че имат сливи в устата ? Македония, административно е присъединена към Българиятогава,  част от нея е! Отборът на Вардар.  Скопие участва н нашето първенство по футбол и печели сребърните медали !  Който не вярва, да провери!

Кметът на Куманово, един хубавец, твърди, че Българските фашисти убили 700 македонци ! И нашите мълчат като пукали ?Би трябвало да последва контравъпрос- а колко Българи са загинали за освобождението на Македсонията им от германците?

Минималният брой е единадесет хиляди -при Куманово и Страцин най- вече! Даже на моя приятел, Императора, на когото тези дни се навършват  20 години от убийството му, с картечница са прерязали едната  му ръка, така ,че се е крепяла на парче кожа! Но лекарите направили чудо-спасили и ръката му и него!

Какъв македонски народ, терминът не е етносен , а географски- македонски!

Ще ги върна в Македонската династия на ИРИ Оглавявана от Василий Първи, прадядо на Василий Втори!  Защо е Македонска династията им? Защото са македонци, сигурно? Нищо подобно-арменец, пехливанин е Василий Първи и благодарение на това е станал император? Роден е в тема Тракия , около Одрин, като тази част е прехвърлена в тема Македония Административно, не етносно  Крум ги изселва ,за наказание отвъд Дунава, но приемниците му ги връщат Така ,че арменецът Василий първи, роден в Тракия , поставя началото на македонската династия Как не са се сетили да я захапят макетата? Момент, парен- каша духа! А гърците, те не спят като нас!

Друг, по - съвременен пример, след Френската Буржоазна революция Френските пътешественици шетат из сърцето на днешна Македония- Охрид !Питат местните- кой е построил впечатляващата крепост/ Самуиловата имат предвид/? Те отговарят еднообразно- Александър?
Учудени, французите питат, а те какви са? Без уговорки, отговорът е един и същ-БЪЛГАРИ! Това също изненадва французите-  Българите?

Милите, нямаат си представа днешните измекяри,  колко са прави тези хора, тогавашните! Гледах един филм за кораловия риф край Австралия,началото му е поставено преди 10 хиляди години Оказва се, че аборигените знаят, как е създаден? Обяснението-родова памет
Та милите македонци, наясно са с връзката на Александър с Българите, без да са се ровили в библиотеките! С Александър на изток са отишли  хиляди местни хора, а милиони , след него После, след години са се върнали в местата на дедите си , като Българи! Аспарухови, Куберови.... Кръвта вода не става!

Там е работата ,че и в мен има от това македонско тесто! И двата рода ,по линия на майка ми са от Македония-географската област Но не съм виждал по - големи патриоти, Български,  от тях ?Така и мен научиха, от малък, попивах всичко!
Дядо ми ,след войната, можел е да замине за Англия, харесала го мома англичанка за мъж! Но в последния момент отказва- не може да остави родителите си и БЪЛГАРИЯ! Загова, посрещнат като герой в България!
Последното ме впечатли силно! Попитах го, не съжалява ли, че не е заминал, щял е да бъде лорд? Светкавично отговори, че не, защото нямало да се познаваме?

Аз също познавам доста хора с македонска жилка- където учих като дете и в казармата В казармата не им казвах какъв съм, но те явно надушиха, че съм техен човек В щабът се чудиха, как съм ги укротил, никой не е успявал с тях? Подсмихвах се и казвах само, че явно им знам слабите места!

Майтапът настрана, с много поддържам връзка и днес! Всички с присмех казват , че тези макета отсреща са смешни ! Разбира се ,че са Българи, говорещи на Български диалект
Аз като дете се бях научил да говоря на някакъв странен родопско-македонски диалект-оти, сайвант, сакам и много други..... Но си изпатих и тези думи бързо ги изкарах от употреба!

Да завършим с думите на Паисий- О неразумни уроде, защо се срамиш да се наричаш Българин?

На нашите земи са построени  първите къщи, селища-в острова на Дуранкулашкото езеро, първото обработено злато е оттук! Цивилизацията не идва  от Шумер, Акад и Египет, а оттук е тръгнала натам! Първият потоп е преди десет хиляди години-в Черно море, той е предизвикал разселването! Явно той е потопът от Библията Запомнен е, както аборигените са запомнили формирането на кораловия риф,преди също толкова години!!



Гласувай:
31



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - leonleonovpom2,
04.02.2023 22:34
Е, от невежеството произтичат глупавите и лъжливи приказки, които преминават в кавга.
Затова българските културни клубове в Македония трябва да им отварят очите, а не да ги провокират.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
04.02.2023 23:02
1. kvg55 - leonleonovpom2,
22:34
Е, от невежеството произтичат глупавите и лъжливи приказки, които преминават в кавга.
Затова българските културни клубове в Македония трябва да им отварят очите, а не да ги провокират.
цитирай

Изтрий


Прав си!
Прав си, трябва тарикатлък, в политиката му казват дипломация!
Ако държиш някой да ти бъде приятел, разучи слабите му места и го гъделичкай по тях! Не го дразни, не само ,че няма да ти стане приятел, но и много вероятно е да си спечелиш враг!
Лек гъдел, не засипване с подаръци, ще стане подозрителен, какъв интерес имаш? И капризен- също Друго искал, не това И не в шепа, а в камион и с товарен влек!
Пък като падне в капана, тогава ще обърнеш другата страна, шамаросването!
За да си знае мястото!
Лека нощ!
цитирай
3. panazea - Македонците ще ги оставим малко да се лутат в мъглата , докато им дойде умът , кога си иде кумът!
05.02.2023 11:55
Важното е , че моравци , поляци търсят път към Словенският език , към корените си ! Връщане към чистия Извор !
Ще се окаже , че Етруският , Пеласгийският , Тракийският , Словенският са старият Единен народ и единен език със старата Балканска , Средиземноморска Азбука !
И затова Климент Охридски Мизиецът , умен и учен мъж е решил да въведе Кирилицата за всеобща употреба , защото е по-близко до всички , говорещи този език !
Правилно нашият Софийски университет св.Климент Охридски е кръстен на него !
А Македонците ще ги изоставим в блатото на незнанието , да си опичат акъла!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
05.02.2023 13:56
Благодаря ти за отзива!
Да, македонците са като аборигените в Австралия Знаят нещо от времето на Александър, но помъчат ли се да научат нещо от съввремието, резултатът е плачевен-или е смешен или плачовен А и смесен- Смешен плач!
Гоце Делчев бил баш македонец, според тях? Това Гоце Делчев, дали го е знаел?
Явно- не, защото се е самоопределил като Българин, той, Гоце!
Но нямаше кой да каже на кумановския кмет, как би изтълкувал това самоопределение на Гоце? Той ли решава-Гоце, какъв е или някои други? Как е редното?
Но ние не сме по- различни бетери от македонците? Никак даже!
Ако постингът беше оплюващо-откривателски в стил Илиани, щеше да е на първа линия ,но от такъв- странят!?
Май не отговаря на поръчаното правилно мислене?Българинът мисли поръчково- да не се абив мислата!
Не мога да забравя думите на един уважаван професор-" Махай се от тази черна дупка! Имаш качествата, по- добър си от другите, ще се докажеш бързо и там!"
Е, не го послушах и събирам дивиденти от патриотизма си!

Хубав ден, Тони!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Дав вица за неабещите си мислата!
05.02.2023 14:05
От соца са! Сега всичко е виц!
1/
Един небългарин пита милиционера:
- Другарю милиционер, колко градуса е температурата? Много е студено!
- Минус петнадесет градуса-отговаря милиционерът!
- Не може да бъде, казва небългаринът- Мой баща каза ,че е поне минус хиляда и петстотин градуса!?

2/
Един небългарин се оплаква:
- Боже, може ли така да бъде ,не е правилно, в една година да има две зими и само едно лято?Не е редно!
Чува се глас
- А как е редно, да бъде?
- Ами, обратното- казва небългаринът- Две лета и само една зима между тях!
цитирай
6. panazea - За това , че не си емигрирал , не съжалявай ! Щеше да се утвърдиш , щеше да поспечелиш пари.
05.02.2023 16:08
Децата ти щяха да се изучат в престижни университети !
И ... нищо !
Сега европейците бягат от държавите си , защото с пенсиите си не могат да плащат данъците си и отоплението. Продават си къщите , защото нямат пари , за да ги поддържат. Всичко така е изчислено , че парите , които изкараш , да стигнат за разходите , но не можеш да си купиш къща или апартамент. Напомня ми на сицилианците , които цял живот работят в Торино , спечелили са пари за две малки апартаментчета и сега живеят като нас. Какво значение има къде ще си харчиш пенсията ? Важното е да стига за семейството. С честен труд състояние не може да се спечели.
Смятай , че нищо не си загубил , защото не е ясно какво печели човек , когато губи и какво губи , когато печели.
У дома и стените помагат !
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
05.02.2023 18:10
6. panazea - За това , че не си емигрирал , не съжалявай ! Щеше да се утвърдиш , щеше да поспечелиш пари.
16:08
Децата ти щяха да се изучат в престижни университети !
И ... нищо !
Сега европейците бягат от държавите си , защото с пенсиите си не могат да плащат данъците си и отоплението. Продават си къщите , защото нямат пари , за да ги поддържат. Всичко така е изчислено , че парите , които изкараш , да стигнат за разходите , но не можеш да си купиш къща или апартамент. Напомня ми на сицилианците , които цял живот работят в Торино , спечелили са пари за две малки апартаментчета и сега живеят като нас. Какво значение има къде ще си харчиш пенсията ? Важното е да стига за семейството. С честен труд състояние не може да се спечели.
Смятай , че нищо не си загубил , защото не е ясно какво печели човек , когато губи и какво губи , когато печели.
У дома и стените помагат !
цитирай

Изтрий

Благодаря ти! за отзива и човещината в него!
Не съм от тези, държащи да са в чужбина, непременно Бях постигнал това, да ме намерят и изискат
Но ме е яд на наивитета ми, тогава! Смятах ,че нещата ще се оправят при нас, на път са! Защо да ходя в чужбина?
Оказа се, че съм бил върховен наивник, вярващ в доброто? В деня, в който си взех дипломата, заради която останах, вече във влака, научих ,че в София са взривили кола в движение!? Ясен знак, какво предстои! Всичко, което може да ти се случи, когато са те натикали в помийна яма, умишлено и ти напразно се мъчиш да се измъкнеш
Черната дупка, за която професорът говореше, не закъсня да се легитимира!
За чужбината имах друго разбиране Да видя това, което ме интересува, ако ще да е съпроводено и с подвиг и обратно! Оставане- не!
Иначе, привилигерованите, още в началото на следването и по-късно - в кариерата, с които дълги тодини трябваше, от задни позиции, да се надбягвам и надмина, отново изкочиха с километър напред! Като назначени капиталисти!? Е, този път не ги поставих на място Бяха защитени От такива, като мен!

Хубава вечер, Тони!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134055
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031