Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2008 11:07 - Най-вкусния Цезар :)
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 5578 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2008 11:21


Най-вкусния Цезар :) image

За салатата ще ни е необходимо:
* Опаковка птичи гърди (700 гр., може да се вземе 2-3 парчета филе)
* Китайско зеле (ще ни стигне половин кочан)
* Упаковка домати Чери (7-8 парчета)
* 2 пакета сухари (само от бял хляб)
* Сирене Пармезан (100-200гр.)
* Чеснова подправка (може 5-6 скилидки обикновен чесън)
* Майонеза

Отначало е необходимо да приготовим птичите гърди. За това ги посипваме с подправки и изпичаме във фурната.
image

Докато те станат готови ние успяваме да настържем сирене на малко ренде.
image

След това с ръце накъсваме салатата, не е необходимо обезателно да сеже. Слагаме ги в салатиерата.
image

След това нарязваме доматите на половинки.
image

И също слагаме в салатиерата.
image

Изстиналите пилешки гърди режем на кубчета.
image

Добавяме я към останалата смес.
image

Заливаме цялото това творение с майонеза.
image

На майонезата изсипваме нашата чеснова подправка.
image

И разбъркваме.
image

Слагаме в чиния порция салата и добавяме сухарите. В общата салата сухарите по добре е да не се добавят, иначе те могат да се размекнат... ако разбира се не сте уверени, че салатата няма да се яде в течение на на 30 минути )))
image

Посипваме отгоре сиренето и нашата салата е готова!
image

Приятен апетит!!!


Тагове:   най,


Гласувай:
0
0



1. анонимен - ох леле
20.08.2008 11:15
Преди всичко останало - опаковка се пише с О, а не с У. След това - истинската салата Цезар се прави със зелена салата, пилешкото си е така и кротони. Сосът - за него има леко спорове дали е с аншоа или не. Без домати (чери или не), без зеле.

Тази салата може наистина да е изумително вкусна, но не е Цезар.
цитирай
2. gastronom - Благодаря за поправката, в бързината е от превода на руски език.
20.08.2008 11:27
Добре е и вашият вариант да предложите.
Критиките са градивни, а няма до останем само с този вариант.
Благодаря ви, но постинга съм предвидила като поздрав на любител на руската кухня, който на 12.08.2008 год. т.е. зодия "Лъв", навърши кръгъл юбилей 2х30 години. А той е достолепен мъж!
Митко Калпакчиев художник - mkalpakchiew@abv.bg
http://mkalpakchiew.blog.bg/
цитирай
3. stix - :)))
20.08.2008 11:33
салата... салата, но те са си повече от необходимото ястие... :)))

дайте след тях и някоя диета... не че някой ще я спази, но като антракт... :))))))))))))))))
цитирай
4. stix - в последно време готвенето ми доставя удоволствие... :)))
20.08.2008 12:00
ще седя само в твоя блог - любимото ми място за лекуване на депресия и тем подобни душевни състояния
цитирай
5. gastronom - Добре си дошла
20.08.2008 12:02
и споделяй и твоите рецепти. Ще обменяме опит.
Поздрави - Илка
цитирай
6. анонимен - не е сложно
20.08.2008 12:08
Накъсвате листата на зелената салата. Нарязвате предварително запеченото пилешко месо. За да стане малко по-красиво, може да го нарежете на ивици и да го подредите над накъсаните листа радиално, т.е от центъра на чинията към външния й край. Получава се като звезда. Поръсва се с настъргания пармезан и е готова. Сосът с аншоа се приготвя от основа майонеза, добавя се малко линомов сок и респективно аншоа. Може да е съвсем обикновена от консерва.

Хубавото на Цезар-а е че е лесна, но за сметка на това вкусна салата.
цитирай
7. furiika - уау!
20.08.2008 12:10
добри съставки, сигурно ще е със страхотен вкус, а и видът си го бива!Мерси!
:)))
цитирай
8. gastronom - До 6. анонимен,
20.08.2008 12:14
благодаря много за този вариант.
Ще е много хубаво на вкус.
В различни ресторанти съм яла салатата, но тя никъде не си прилича 1:1 - може би зависи от вкусовете на майстора на заведенеието.
Същото ми се случва и с моята любима торта "Гараш".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 1795508
Постинги: 318
Коментари: 397
Гласове: 7446