Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2008 07:22 - Краковяк и полка край печката
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
0



Краковяк и полка край печката
  Телешки мозък по познански  Продукти: 1/2 кг телешки мозък, 1 глава лук, 1/4 връзка магданоз, 2 яйца, 1 кафена чашка олио, 1/2 кафена чашка оцет, сол и черен пипер на вкус. Начин на приготвяне: Мозъкът се почиства от ципите и се слага в тенджера с вряла подсолена вода, в която сме сложили и оцета. След 6 минути се вади внимателно с решетъчна лъжица. Оставя се да се отцеди и да изстине. Отделно лукът се нарязва на малки кубчета и се запържва в мазнината. Изстиналият мозък се нарязва на едри кубчета и се смесва със запържения лук. Прибавят се жълтъците на яйцата. Разбърква се. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Слага се на огъня за 5-8 минути. След като е готово, се наръсва със ситно нарязания магданоз.  Рибено филе с хрян  Продукти: 1 кг рибно филе (хек, скумрия), 3 глави лук, 5 супени лъжици масло, 3 супени лъжици доматено пюре, 4 супени лъжици брашно, 1 лимон, 4-5 супени лъжици настърган хрян, сол на вкус. Начин на приготвяне: Рибата се нарязва на порции и се наръсва с брашно. В мазнината пържим лука, нарязан на тънки филийки, а след това в тази мазнина се пържат и парчетата риба и от двете страни. Огънят трябва да е умерен, за да не прегори лукът и парчетата риба. Към лука и рибата се прибавя доматеното пюре и се задушава 10 минути. При поднасяне върху рибните парчета се поръсва хрян, а върху него се слагат резени от лимона. 


Тагове:   край,


Гласувай:
0
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 1795531
Постинги: 318
Коментари: 397
Гласове: 7447