Постинг
22.08.2008 07:22 -
Краковяк и полка край печката
Краковяк и полка край печката
Телешки мозък по познански Продукти: 1/2 кг телешки мозък, 1 глава лук, 1/4 връзка магданоз, 2 яйца, 1 кафена чашка олио, 1/2 кафена чашка оцет, сол и черен пипер на вкус. Начин на приготвяне: Мозъкът се почиства от ципите и се слага в тенджера с вряла подсолена вода, в която сме сложили и оцета. След 6 минути се вади внимателно с решетъчна лъжица. Оставя се да се отцеди и да изстине. Отделно лукът се нарязва на малки кубчета и се запържва в мазнината. Изстиналият мозък се нарязва на едри кубчета и се смесва със запържения лук. Прибавят се жълтъците на яйцата. Разбърква се. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Слага се на огъня за 5-8 минути. След като е готово, се наръсва със ситно нарязания магданоз. Рибено филе с хрян Продукти: 1 кг рибно филе (хек, скумрия), 3 глави лук, 5 супени лъжици масло, 3 супени лъжици доматено пюре, 4 супени лъжици брашно, 1 лимон, 4-5 супени лъжици настърган хрян, сол на вкус. Начин на приготвяне: Рибата се нарязва на порции и се наръсва с брашно. В мазнината пържим лука, нарязан на тънки филийки, а след това в тази мазнина се пържат и парчетата риба и от двете страни. Огънят трябва да е умерен, за да не прегори лукът и парчетата риба. Към лука и рибата се прибавя доматеното пюре и се задушава 10 минути. При поднасяне върху рибните парчета се поръсва хрян, а върху него се слагат резени от лимона.
Телешки мозък по познански Продукти: 1/2 кг телешки мозък, 1 глава лук, 1/4 връзка магданоз, 2 яйца, 1 кафена чашка олио, 1/2 кафена чашка оцет, сол и черен пипер на вкус. Начин на приготвяне: Мозъкът се почиства от ципите и се слага в тенджера с вряла подсолена вода, в която сме сложили и оцета. След 6 минути се вади внимателно с решетъчна лъжица. Оставя се да се отцеди и да изстине. Отделно лукът се нарязва на малки кубчета и се запържва в мазнината. Изстиналият мозък се нарязва на едри кубчета и се смесва със запържения лук. Прибавят се жълтъците на яйцата. Разбърква се. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Слага се на огъня за 5-8 минути. След като е готово, се наръсва със ситно нарязания магданоз. Рибено филе с хрян Продукти: 1 кг рибно филе (хек, скумрия), 3 глави лук, 5 супени лъжици масло, 3 супени лъжици доматено пюре, 4 супени лъжици брашно, 1 лимон, 4-5 супени лъжици настърган хрян, сол на вкус. Начин на приготвяне: Рибата се нарязва на порции и се наръсва с брашно. В мазнината пържим лука, нарязан на тънки филийки, а след това в тази мазнина се пържат и парчетата риба и от двете страни. Огънят трябва да е умерен, за да не прегори лукът и парчетата риба. Към лука и рибата се прибавя доматеното пюре и се задушава 10 минути. При поднасяне върху рибните парчета се поръсва хрян, а върху него се слагат резени от лимона.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии