Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.08.2008 13:10 - Панирана диня
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 5761 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 27.08.2008 13:11


Панирана диня     image Какво е необходиможно:
  • диня - 600 г
  • яйчен белтък - 2 бр.
  • картофено нишесте - 4 с. л.
  • пшенично брашно - 4 с. л.
  • растителна мазнина - 1 чаша
  • пудра захар - 2-3 с. л.

    Приготвяне:
    1. Измиваме динята и нарязваме на резени, отделяме месестата част от кората, изчистваме от семена. Нарязваме на триъгълни парчета и потопяваме в брашно.
    2. Яйчените белтъци смесваме с разредено в неголямо количество вода с нишесте. Парчетата диня потамяме в получената смес и запържваме в подгрятата мазнина до светло-желт цвят.
    3. При сервиране сложете парчетата диня в блюдо и посипете с пудра захар.

    Приятен апетит!



  • Тагове:   диня,


    Гласувай:
    0



    1. stix - това вече не го очаквах... :))))
    27.08.2008 13:24
    веднъж си поръчахме пържен сладолед в един китайски ресторант, но панирана диня...
    цитирай
    2. анонимен - то принципа е същият
    27.08.2008 13:29
    като при панираният сладолед.
    цитирай
    3. iliada1 - Привет приятелче!
    27.08.2008 14:11
    Моите извинения,че непреписвам тази рецепта , ама и двете- диня и сладолед ги предпочитам без панировка!
    цитирай
    4. doka - Хеййй.....Илка , мила.....привет....! :)))***
    27.08.2008 18:53
    Радвам се, да те открия и тук... :)))))))) .......
    и .....виждам.....много хубави рецепти ...:)))))
    Когато ми потрябва нещо.....ще идвам при
    теб.....да си избирам.....:)))))
    Нали може......:) ;) :)
    Благодаря ти..... :)))
    Бог да те благослови...! :)))
    Прегръщам те... :)))***
    цитирай
    5. анонимен - ХАХХАХХА...
    27.08.2008 21:54
    панирана диня и пържен сладолед ми звучат като ескимос на плаж и негър скиор :)))))))))))))))
    цитирай
    6. gastronom - В Стара Загора предлагат в р-т "Верея"
    27.08.2008 22:04
    фламбирана Диня и Киви.
    Радвам се, че ви развесели тази кратка и лесна рецепта, дано и вкусовите й качества да ви допаднат!

    Очаквайте всеки ден по нещо интересно...))

    С много обич, приятели - Илка
    цитирай
    7. eien - Ще пробвам!За гости с по-специален вкус.
    02.09.2008 10:10
    Изглежда вкусно!
    Благодаря!
    цитирай
    Вашето мнение
    За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
    Търсене

    За този блог
    Автор: gastronom
    Категория: Рецепти
    Прочетен: 2376477
    Постинги: 392
    Коментари: 457
    Гласове: 11342