Постинг
27.08.2008 12:24 -
ПЛОДОВЕ в желе от шампанско
Автор: gastronom
Категория: Хоби
Прочетен: 1635 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 27.08.2008 22:05
Прочетен: 1635 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 27.08.2008 22:05
ПЛОДОВЕ в желе от шампанско
Продукти:
брашно пшенично - 200 гр
сода - 1 / 4 ч. лъжичка
захар - 2 с.л.. лъжици
лимонов сок - 1 с.л.. за тестото
2 с.л.. лъжички - за желето
яйчен жълтък - 2 бр.
масло - 120 гр
череши и грозде - по 100 грама
стафиди - 100 гр
пъпеши - 100 гр
желатин - 10 гр
пудра захар - 2 с.л.
шампанско - 250 гр
пасиран плод - 1 с.л.
Какво да правите:
1. От брашното, содата, захарта, лимоновия сок, разбитото масло и яйчени жълтъци, замесвате тесто, и го слагате в хладилник за 30 минути.
2. Измийте и очистете плодовете, пъпеша нарежете на тънки резени.
3. Тестото разточете, сложете във формата и печете 25 минути при 200 ° C. Охлаждате.
4. Надробете желатина в студена вода, докато набухне. Отцеждаме излишната вода и разстопявате желатина на водна баня. Лимоновия сок разбъркайте с пудрата захар, добавете желатина и шампанското, добавете пасирания плод, изстудете.
5. Напълнете изпечената тестена форма с приготвените плодове и пъпеши резени, залейте с желето и охладете до пълно изстиване. Преди сервиране нарежете на порции. Плодове в желе може да приготвяте и в отделни порции.
Приятен апетит!
сода - 1 / 4 ч. лъжичка
захар - 2 с.л.. лъжици
лимонов сок - 1 с.л.. за тестото
2 с.л.. лъжички - за желето
яйчен жълтък - 2 бр.
масло - 120 гр
череши и грозде - по 100 грама
стафиди - 100 гр
пъпеши - 100 гр
желатин - 10 гр
пудра захар - 2 с.л.
шампанско - 250 гр
пасиран плод - 1 с.л.
1. От брашното, содата, захарта, лимоновия сок, разбитото масло и яйчени жълтъци, замесвате тесто, и го слагате в хладилник за 30 минути.
2. Измийте и очистете плодовете, пъпеша нарежете на тънки резени.
3. Тестото разточете, сложете във формата и печете 25 минути при 200 ° C. Охлаждате.
4. Надробете желатина в студена вода, докато набухне. Отцеждаме излишната вода и разстопявате желатина на водна баня. Лимоновия сок разбъркайте с пудрата захар, добавете желатина и шампанското, добавете пасирания плод, изстудете.
5. Напълнете изпечената тестена форма с приготвените плодове и пъпеши резени, залейте с желето и охладете до пълно изстиване. Преди сервиране нарежете на порции. Плодове в желе може да приготвяте и в отделни порции.
Приятен апетит!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии