Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.08.2008 12:24 - ПЛОДОВЕ в желе от шампанско
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 1635 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.08.2008 22:05


ПЛОДОВЕ в желе от шампанско     Продукти: imageбрашно пшенично - 200 гр
сода - 1 / 4 ч. лъжичка
захар - 2 с.л.. лъжици
лимонов сок - 1 с.л.. за тестото 
2 с.л.. лъжички - за желето
яйчен жълтък - 2 бр.
масло - 120 гр
череши и грозде - по 100 грама 
стафиди - 100 гр
пъпеши - 100 гр
желатин - 10 гр
пудра захар - 2 с.л.
шампанско - 250 гр 
пасиран плод - 1 с.л.

  • Какво да правите: 

    1. От брашното, содата, захарта, лимоновия сок, разбитото масло и яйчени жълтъци, замесвате тесто, и го слагате в хладилник за 30 минути. 
    2. Измийте и очистете плодовете, пъпеша нарежете на тънки резени. 
    3. Тестото разточете, сложете във формата и печете 25 минути при 200 ° C. Охлаждате. 
    4. Надробете желатина в студена вода, докато набухне.  Отцеждаме излишната вода и разстопявате желатина на водна баня. Лимоновия сок разбъркайте  с пудрата захар, добавете желатина и шампанското, добавете пасирания плод, изстудете. 
    5. Напълнете изпечената тестена форма с приготвените плодове и пъпеши резени, залейте с желето и охладете до пълно изстиване. Преди сервиране нарежете на порции. Плодове в желе може да  приготвяте и в отделни порции.
    Приятен апетит!


  • Тагове:   шампанско,   желе,


    Гласувай:
    0



    Следващ постинг
    Предишен постинг

    Няма коментари
    Вашето мнение
    За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
    Търсене

    За този блог
    Автор: gastronom
    Категория: Рецепти
    Прочетен: 2372879
    Постинги: 392
    Коментари: 457
    Гласове: 11331