Постинг
01.09.2008 12:22 -
Руле от телешко по-гръцки.
Автор: gastronom
Категория: Хоби
Прочетен: 2686 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 01.09.2008 12:22
Прочетен: 2686 Коментари: 1 Гласове:
0
Последна промяна: 01.09.2008 12:22
Руле от телешко по-гръцки.
Предупреждавам, че рулето се получава суховато. За това се препоръчват подобаващи гарнитури..
За рецептата е необходимо:
-- Телешко месо (или свинско) - 800 гр
-- Лук стар - 4 глави
-- Сухар-галета - 5-6 с.л.
-- Масло - 2 с.л.
-- Месен бульон - 200 мл
-- Шунка - 160 гр
-- Моркови - 1 бр.
-- Зелен магданоз - 1 / 2 връзка
-- Смлян черен пипер - 1 / 4 ч.л.
-- Сол на вкус
Приготвяне:
1. Месо нарежете на дълги недебели парчета
добре начукайте,
обмазваме със смес от сухи подправки (по желание - гъби, индийско орехче, черен пипер, мащерка, сух чесън) и слагаме месото най-малко за 1 час в хладилник, но по-добре за една нощ.
2. Поставяме фурната на 160-170 градуса.
3. Нарязваме 2 глави лук на ситно, две луковици на едро. Моркова относително ситно.
4. Ситно нарязания лук пасираме с 1 лъжичка масло, добавяме галета и нарязан магданоз.
5. Месото изваждаме от хладилника, подправяме със сол и пипер, на всяко парче слагаме от сместа.
и отгоре шунка.
6. Мясо аккуратно свернуть начинкой внутрь и связать нитками или подходящей для этого бечёвкой. :)
Месото леко завиваме навътре и връзваме с конци.
7. Полученото руле пържим от всички стране на среден огън с втората лъжица масло.
След това слагаме във форма за печене,
а на останалото масло от пърженето слагаме ситно нарязания морков и останалия едро нарязан лук.
8. Слагаме сместа във формата, наливаме бульон,
покриваме с фолио
и печем във фурната 25-30 минути. След това увеличаваме температурата до 180-200, снимаме фолиото и еще 20 минути държим нашето ястие, 1 път на 5 минути поливаме рулето с образувания сок. Може след 10 минути да се обърнат на другата страна.
Преди да сервираме срязваме и махаме конеца, гарнираме с подходяща гарнитура.
Наслаждаваме се!
Приятено апетит!
P.S. Ръководител на Проекта на рецептата одобрил. :)
Предупреждавам, че рулето се получава суховато. За това се препоръчват подобаващи гарнитури..
За рецептата е необходимо:
-- Телешко месо (или свинско) - 800 гр
-- Лук стар - 4 глави
-- Сухар-галета - 5-6 с.л.
-- Масло - 2 с.л.
-- Месен бульон - 200 мл
-- Шунка - 160 гр
-- Моркови - 1 бр.
-- Зелен магданоз - 1 / 2 връзка
-- Смлян черен пипер - 1 / 4 ч.л.
-- Сол на вкус
Приготвяне:
1. Месо нарежете на дълги недебели парчета
добре начукайте,
обмазваме със смес от сухи подправки (по желание - гъби, индийско орехче, черен пипер, мащерка, сух чесън) и слагаме месото най-малко за 1 час в хладилник, но по-добре за една нощ.
2. Поставяме фурната на 160-170 градуса.
3. Нарязваме 2 глави лук на ситно, две луковици на едро. Моркова относително ситно.
4. Ситно нарязания лук пасираме с 1 лъжичка масло, добавяме галета и нарязан магданоз.
5. Месото изваждаме от хладилника, подправяме със сол и пипер, на всяко парче слагаме от сместа.
и отгоре шунка.
6. Мясо аккуратно свернуть начинкой внутрь и связать нитками или подходящей для этого бечёвкой. :)
Месото леко завиваме навътре и връзваме с конци.
7. Полученото руле пържим от всички стране на среден огън с втората лъжица масло.
След това слагаме във форма за печене,
а на останалото масло от пърженето слагаме ситно нарязания морков и останалия едро нарязан лук.
8. Слагаме сместа във формата, наливаме бульон,
покриваме с фолио
и печем във фурната 25-30 минути. След това увеличаваме температурата до 180-200, снимаме фолиото и еще 20 минути държим нашето ястие, 1 път на 5 минути поливаме рулето с образувания сок. Може след 10 минути да се обърнат на другата страна.
Преди да сервираме срязваме и махаме конеца, гарнираме с подходяща гарнитура.
Наслаждаваме се!
Приятено апетит!
P.S. Ръководител на Проекта на рецептата одобрил. :)
Следващ постинг
Предишен постинг
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии