Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.09.2008 12:22 - Руле от телешко по-гръцки.
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 2686 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.09.2008 12:22


Руле от телешко по-гръцки.
image

Предупреждавам, че рулето се получава суховато. За това се препоръчват подобаващи гарнитури..


За рецептата е необходимо:

-- Телешко месо (или свинско) - 800 гр
-- Лук стар - 4 глави
-- Сухар-галета  - 5-6 с.л.
-- Масло - 2 с.л.
-- Месен бульон - 200 мл
-- Шунка - 160 гр
-- Моркови - 1 бр.
-- Зелен магданоз - 1 / 2 връзка
-- Смлян черен пипер - 1 / 4 ч.л.
-- Сол на вкус

image
Приготвяне:

1. Месо нарежете на дълги недебели парчета 

image
добре начукайте,

image

обмазваме със смес от сухи подправки (по желание - гъби, индийско орехче, черен пипер, мащерка, сух чесън) и слагаме месото най-малко за 1 час в хладилник, но по-добре за една нощ.

2. Поставяме фурната на 160-170 градуса.

3. Нарязваме 2 глави лук на ситно, две луковици на едро. Моркова относително ситно.

image
4. Ситно нарязания лук пасираме с 1 лъжичка масло, добавяме галета и нарязан магданоз.

image
5. Месото изваждаме от хладилника, подправяме със сол и пипер, на всяко парче слагаме от сместа.

image
и отгоре шунка.

image
6. Мясо аккуратно свернуть начинкой внутрь и связать нитками или подходящей для этого бечёвкой. :)
Месото леко завиваме навътре и връзваме с конци.


image
7. Полученото руле пържим от всички стране на среден огън с втората лъжица масло.

image
След това слагаме във форма за печене,

image
а на останалото масло от пърженето слагаме ситно нарязания морков и останалия едро нарязан лук.

image
8. Слагаме сместа във формата, наливаме бульон,

image
покриваме с фолио

image
и печем във фурната 25-30 минути. След това увеличаваме температурата до 180-200, снимаме фолиото и еще 20 минути държим нашето ястие, 1 път на 5 минути поливаме рулето с образувания сок. Може след 10 минути да се обърнат на другата страна.

Преди да сервираме срязваме и махаме конеца, гарнираме с подходяща гарнитура. 
Наслаждаваме се!

image

Приятено апетит!

P.S. Ръководител на Проекта на рецептата одобрил. :)

image



Гласувай:
0



1. cecobob - това не е за гледане
01.09.2008 22:11
потекоха ми лигите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2377518
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11345