Постинг
29.09.2008 13:15 -
Италиански хляб
Автор: gastronom
Категория: Хоби
Прочетен: 7547 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 30.09.2008 11:00
Прочетен: 7547 Коментари: 4 Гласове:
0
Последна промяна: 30.09.2008 11:00
Италиански хляб
Рецептата е взета от списание отпреди сто години. Получава се много приятен и вкусен хляб. Но основното нещо - много е лесно за приготвяне!
Продукти:
1 кг брашно
2 с.л.. вода
Пакет суха мая
Сол, захар по ч.л.
Зехтин 2-3 с.л.
Лук - 1-2 глави.
Черни и зелени маслини за Купата
Зелениите на вкус
Италианска подправка на вкус и желание
Всички продукти е необходимо да бъдат със стайна температура, вода топла.
1.Лукът се очиства, нарязва на тънки полукръгчета и се задушава в олио.
2. Маслините се нарязват на едро, зеленията по-ситно.
3. Брашното пресяваме, добавяме маята, солта и захарта.
4. Добавяме вода, лука, маслините и зелените подправки, добре омесваме и оставяме за 2 часа под салфетка.
5. След 2 часа тестото още веднъж измесваме, разделяме на 2 части, премесваме всяка част отделно, оформяме 2 хлебчета, даваме време 30 минути за втасване, след това слагаме в нагрята до 200 градуса фурна, предватително намазан отгоре с вода. Пече се 30 минути, периодически мажем с вода. Вадим готовия хляб, покриваме с влажна кърпа до изстиване.
Приятен апетит!
Продукти:
1 кг брашно
2 с.л.. вода
Пакет суха мая
Сол, захар по ч.л.
Зехтин 2-3 с.л.
Лук - 1-2 глави.
Черни и зелени маслини за Купата
Зелениите на вкус
Италианска подправка на вкус и желание
Всички продукти е необходимо да бъдат със стайна температура, вода топла.
1.Лукът се очиства, нарязва на тънки полукръгчета и се задушава в олио.
2. Маслините се нарязват на едро, зеленията по-ситно.
3. Брашното пресяваме, добавяме маята, солта и захарта.
4. Добавяме вода, лука, маслините и зелените подправки, добре омесваме и оставяме за 2 часа под салфетка.
5. След 2 часа тестото още веднъж измесваме, разделяме на 2 части, премесваме всяка част отделно, оформяме 2 хлебчета, даваме време 30 минути за втасване, след това слагаме в нагрята до 200 градуса фурна, предватително намазан отгоре с вода. Пече се 30 минути, периодически мажем с вода. Вадим готовия хляб, покриваме с влажна кърпа до изстиване.
Приятен апетит!
Боко : "Като няма хляб, яжте асфалт...
Хляб с маслини в хлебопекарна
Зима иде, хляб няма, зрелищата изтъркани...
Хляб с маслини в хлебопекарна
Зима иде, хляб няма, зрелищата изтъркани...
1.
анонимен -
оправи си правописа
пише се ит...
29.09.2008 16:05
29.09.2008 16:05
оправи си правописа
пише се италиАнски
не италЯнски
цитирайпише се италиАнски
не италЯнски
много точно.
В бързината съм оставила грешката от руския превод -Итальянски.
Благодаря още веднъж!
цитирайВ бързината съм оставила грешката от руския превод -Итальянски.
Благодаря още веднъж!
3.
анонимен -
super
30.09.2008 16:00
30.09.2008 16:00
Ama tazi recepta e neveroqtna!!!Mislq vednaga da q probvam.Obi4am da eksperimentiam i tozi hlqb 6te e ne6to novo i razli4no.
цитирай
4.
анонимен -
Водата само 2 с. л / супени лъжици ли е ...
04.10.2008 20:14
04.10.2008 20:14
Водата само 2 с.л / супени лъжици ли е ? Не е ли малко течността, заедно със зехтина става само 5 л-ци ?
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии