Постинг
29.09.2008 12:49 -
Китайски пелмени - Ван Тан ( Вон Тон )
Изискано блюдо от китайската кухня , което готвят по празници или за тържествени събития.
Ван Тан супата се готви не сложно.
За тестото: Може да се ползва готово от магазин всяко прясно тесто .
За пълнежа :
Тлъсто свинско – най-добро е беконната част , скариди очистени, зелен лук , сол, пипер.
На 100 гр. мясо слагаме 80 гр. скариди , 30 гр. лук.
За супа : просто пилешки бульон.
Мясото, скаридите, лука режем на ситно с остър нож, а не слагаме в месомелачка защото вкуса няма да е същия.
Омесваме добре каймата, бием го по дъската или дъно на тенджера докато стане леплив, добавяме сол и пипер.
Добавяме 1 с. л. надробен на ситно джинджифил, 2 с. л. соев сос , 2 капки сусамово олио, 1 с. л. подправящ сос , 1 с. л. оризов оцет - всичко това за килограм кайма.
Суп Ван Тан
Започваме с квадрати от тънко тесто, което за да не засъхва се покрива с влажна салфетка.
Чаена лъжичка от плънката слагаме по средата и затваряме като торбичка, притискаме в края тестото.
Наливаме във вога пилешки бульон и варим торбичките. Сервираме заедно с бульона, посипани със зелен лук.
Существуват няколко способа за готвене Ван Тан.
Например на пара. След няколко минути са готови.
Или:.
В нагорещен вог добавяме малко олио и буквално за 2 минути запържваме Ван Тан,
добавяме 2 капки вода и закриваме капака, след още 2 минути са готови.
Може да се приготвят и във фритюрник с кисело-сладък сос.
Това е всичко,
На всички благополучие и приятено апетит!!!
krapich
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии