Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.09.2008 12:49 - Китайски пелмени - Ван Тан ( Вон Тон )
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 5296 Коментари: 0 Гласове:
0



  image

image


Изискано блюдо от китайската кухня , което готвят по празници или за тържествени събития.
Ван Тан супата се готви не сложно. 

За тестото: Може да се ползва готово от магазин всяко прясно тесто .
image

За пълнежа :
Тлъсто свинско – най-добро е беконната част , скариди очистени, зелен лук , сол, пипер.
На 100 гр. мясо слагаме 80 гр. скариди , 30 гр. лук.
За супа : просто пилешки бульон.
image

Мясото, скаридите, лука режем на ситно с остър нож, а не слагаме в месомелачка защото вкуса няма да е същия.
image
Омесваме добре каймата, бием го по дъската или дъно на тенджера докато стане леплив, добавяме сол и пипер.
image

Добавяме 1 с. л. надробен на ситно джинджифил, 2 с. л. соев сос , 2 капки сусамово олио, 1 с. л. подправящ сос , 1 с. л. оризов оцет - всичко това за килограм кайма.
image

Суп Ван Тан 
Започваме с квадрати от тънко тесто, което за да не засъхва се покрива с влажна салфетка.
Чаена лъжичка от плънката слагаме по средата и затваряме като торбичка, притискаме в края тестото.
image

image
Наливаме във вога пилешки бульон и варим торбичките. Сервираме заедно с бульона, посипани със зелен лук.
image

image

Существуват няколко способа за готвене Ван Тан.
Например на пара.  След няколко минути са готови.
image

image

image

Или:.

В нагорещен вог добавяме малко олио и буквално за 2 минути запържваме Ван Тан, 
добавяме 2 капки вода и закриваме капака, след още 2 минути са готови.

image

image

image
Може да се приготвят и във фритюрник с кисело-сладък сос.
image

Това е всичко,
image
На всички благополучие и приятено апетит!!!

krapich


Тагове:   тон,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2376859
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11344