Постинг
29.09.2008 13:47 -
Неаполитански пай
Автор: gastronom
Категория: Хоби
Прочетен: 4110 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 29.09.2008 14:05
Прочетен: 4110 Коментари: 4 Гласове:
0
Последна промяна: 29.09.2008 14:05
Неаполитански пай
Консумира се студен или топъл, нарязване не е необходимо, направо се откъсват парчета.
Продукти:
500 гр. брашно
120 гр. мляко
100 гр. масло
1 час + 1 с.л. лъжица захар
4 яйца
0,5 пакет суха мая (5-6 гр.)
150 гр. кашкавал (по ваш вкус)
150 гр. кренвирши или варена наденица
Сусам или макови семена за посипване
Приготовление:
1. Подготвяме закваска: подогряваме мляко, размесваме в него 1 ч. ложка захар и маята. Добавяме 80 гр. брашно и замесваме добре.Оставяме на топло, докато не се навдигне три пъти от обема си.
2. Замесваме тесто: размекваме масло добавяме в него 3,5 яйца ( половинката яйце разбиваме в чашка, с което ще намажем тортата). Сипваме сол, захар (1 с. л.), добавяме закваската и останалото брашно. Отначало бъркаме с дървена лъжица, когато стане трудно за бъркане - слагаме на масата и измесваме с ръце 10 минути. Тестото става много меко и пластично. Слагаме го в съд и отново оставяме на топло да се навдигне за около 1-1,5 часа.
3. Докато тестото втасва - нарязаваме колбаса, сиренето (кашкавал) на кубчета с размер 1 см. на 1 см. Ползваме разделяща се форма ( диаметър 26 см.) обмазваме с масло и наръсваме с брашно. Включваме фурната да се подгрее до 180 градуса.
4. Навдигнатото тесто разделяме на 16 парчета. Расплескваме всяко парче на кръг, слагаме парченца колбас и сирене и защипваме.Формим топки и слагаме във формата.
оставяме еще за 15-20 минути за навдигане и намазваме с половината яйце. Посипваме със сусам. Слагаме да се пече във фурната Когато отгоре се зачерви покриваме с фолио или пергамент и намаляваме фурната до 160 градуса. На изпечане са необходими около 40-50 минути ( зависит от фурната).
Приятен апетит!
Консумира се студен или топъл, нарязване не е необходимо, направо се откъсват парчета.
Продукти:
500 гр. брашно
120 гр. мляко
100 гр. масло
1 час + 1 с.л. лъжица захар
4 яйца
0,5 пакет суха мая (5-6 гр.)
150 гр. кашкавал (по ваш вкус)
150 гр. кренвирши или варена наденица
Сусам или макови семена за посипване
Приготовление:
1. Подготвяме закваска: подогряваме мляко, размесваме в него 1 ч. ложка захар и маята. Добавяме 80 гр. брашно и замесваме добре.Оставяме на топло, докато не се навдигне три пъти от обема си.
2. Замесваме тесто: размекваме масло добавяме в него 3,5 яйца ( половинката яйце разбиваме в чашка, с което ще намажем тортата). Сипваме сол, захар (1 с. л.), добавяме закваската и останалото брашно. Отначало бъркаме с дървена лъжица, когато стане трудно за бъркане - слагаме на масата и измесваме с ръце 10 минути. Тестото става много меко и пластично. Слагаме го в съд и отново оставяме на топло да се навдигне за около 1-1,5 часа.
3. Докато тестото втасва - нарязаваме колбаса, сиренето (кашкавал) на кубчета с размер 1 см. на 1 см. Ползваме разделяща се форма ( диаметър 26 см.) обмазваме с масло и наръсваме с брашно. Включваме фурната да се подгрее до 180 градуса.
4. Навдигнатото тесто разделяме на 16 парчета. Расплескваме всяко парче на кръг, слагаме парченца колбас и сирене и защипваме.Формим топки и слагаме във формата.
оставяме еще за 15-20 минути за навдигане и намазваме с половината яйце. Посипваме със сусам. Слагаме да се пече във фурната Когато отгоре се зачерви покриваме с фолио или пергамент и намаляваме фурната до 160 градуса. На изпечане са необходими около 40-50 минути ( зависит от фурната).
Приятен апетит!
така си го определих на прелестен козуначец...а ти ...кремвирш и сирене:(...и как сега да се настроя на вълна...соленко, като ми се прииска...да се подсладя...ех,мъка си е това ...отивам за една кифла...с миримирад-че...понякога и магарето ...е кон-че:)))...а и ти с твоите вкуснотии...как да ги сваля тез 4ринки килца а, ха сега...
чудничко и прелестно си ми е тук и пахне...на вкуснотийки, ммм
цитирайчудничко и прелестно си ми е тук и пахне...на вкуснотийки, ммм
Вкусно!
цитирайподвеждащо като за сладък козунак, но става за приятна, вкусна и апетитна вечеря.
Да ви е вкусно!
цитирайДа ви е вкусно!
4.
анонимен -
i tozi pai e strahoten
30.09.2008 16:09
30.09.2008 16:09
Ei,ti napravo me razbi.Tozi pai 6te e neveroqtno vkusen.Hi4 ne mislq za dietite!
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии