Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
29.09.2008 13:47 - Неаполитански пай
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 4110 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 29.09.2008 14:05


Неаполитански пай image
Консумира се студен или топъл, нарязване не е необходимо, направо се откъсват парчета.
Продукти:
image

500 гр. брашно
120 гр. мляко
100 гр. масло
1 час + 1 с.л. лъжица захар
4 яйца
0,5 пакет суха мая (5-6 гр.)

150 гр. кашкавал (по ваш вкус)
150 гр. кренвирши или варена наденица

Сусам или макови семена за посипване

Приготовление:

1. Подготвяме закваска: подогряваме мляко, размесваме в него 1 ч. ложка захар и маята. Добавяме 80 гр. брашно и замесваме добре.Оставяме на топло, докато не се навдигне три пъти от обема си.
image
2. Замесваме тесто: размекваме масло добавяме в него 3,5 яйца ( половинката яйце разбиваме в чашка, с което ще намажем тортата). Сипваме сол, захар (1 с. л.), добавяме закваската и останалото брашно. Отначало бъркаме с дървена лъжица, когато стане трудно за бъркане - слагаме на масата и измесваме с ръце 10 минути. Тестото става много меко и пластично. Слагаме го в съд и отново оставяме на топло да се навдигне за около 1-1,5 часа.
image
3. Докато тестото втасва - нарязаваме колбаса, сиренето (кашкавал) на кубчета с размер 1 см. на 1 см. Ползваме разделяща се форма ( диаметър 26 см.) обмазваме с масло и наръсваме с брашно. Включваме фурната да се подгрее до 180 градуса.
4. Навдигнатото тесто разделяме на 16 парчета. Расплескваме всяко парче на кръг, слагаме парченца колбас и сирене и защипваме.Формим топки и слагаме във формата.
image
оставяме еще за 15-20 минути за навдигане и намазваме с половината яйце. Посипваме със сусам. Слагаме да се пече във фурната Когато отгоре се зачерви покриваме с фолио или пергамент и намаляваме фурната до 160 градуса. На изпечане са необходими около 40-50 минути ( зависит от фурната).
image
Приятен апетит!


Тагове:   Неаполитански,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kosara2008 - :)))) ммммммммм,
29.09.2008 14:04
така си го определих на прелестен козуначец...а ти ...кремвирш и сирене:(...и как сега да се настроя на вълна...соленко, като ми се прииска...да се подсладя...ех,мъка си е това ...отивам за една кифла...с миримирад-че...понякога и магарето ...е кон-че:)))...а и ти с твоите вкуснотии...как да ги сваля тез 4ринки килца а, ха сега...

чудничко и прелестно си ми е тук и пахне...на вкуснотийки, ммм
цитирай
2. ddima - ммммммм
29.09.2008 15:11
Вкусно!
цитирай
3. gastronom - kosara2008 и ddima,
29.09.2008 16:22
подвеждащо като за сладък козунак, но става за приятна, вкусна и апетитна вечеря.
Да ви е вкусно!
цитирай
4. анонимен - i tozi pai e strahoten
30.09.2008 16:09
Ei,ti napravo me razbi.Tozi pai 6te e neveroqtno vkusen.Hi4 ne mislq za dietite!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2359003
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264