Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
30.09.2008 13:10 - Венец от кайма с пъдпъдъчи яйца - празнична рецепта
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 11595 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 30.09.2008 17:44


Венец от месо с пъдпъдъчи яйца
празнична рецепта, може да поздравим с нея за деня на Будителите image

Продукти:

image

1 кг. мляно месо (свинско, овче, пилешко, или смесено, по ваш избор, или избор от хладилника:))
250 гр. бял хляб
0,5 литра. мляко
2 яйца
20 пъдпъдъчи яйца
1 връзка магданоз
1 голяма глава лук
1 морков
3 скилидки чесън
2 с.л.. с.л. растително масло
сол, пипер на вкус
1 готово бутер тесто (около 250 гр.) 

Приготвяне;
1. Хляб начупваме на парчета и накисваме в млякото, малко охлаждаме и добавяме каймата. Сваряваме яйцата. Моркова, лука и чесъна изчистени смиламе в блендера
image
И задушаваме в растително масло
image
След като изстине добавяме в каймата. Изчистваме сварните яйца. Магданоз ситно нарязан, заедно с 2 жълтъка от кокоши яйца добавяме в каймата. Сол и пипер на вкус.
image
Омесваме.
image
Каймата е готова.
2. Лист пергамент с размер на тавата леко намазваме с растително масло и разпределяме внимателно каймата във формата на пръстен-венец. Върху пръстена нареждаме сварените пъдпъдъчи яйца, като се стараем да разпределим равномерно.
image
Притискаме ги във венеца и покриваме с кайма.
image
image
3. Тесто разточваме на посипана с брашно повърхност и изрязваме лентички, нареждаме ги върху месния венец на равни разстояния.
image
От останалото тесто изрязваме листенца с продълговата форма
image
и набраздяваме на ивички. Намазваме тестото и откритите участъци от месо с яйчени жълткъци.
image
4. Слагаме да се пече в загрята до 200 градуса фурна за 40 минути. Ако започне да прегаря, покриваме с пергамент.
image
и украсяваме по вкус.
image
Приятен апетит!
(по рецепта от журнала "Школа гастронома" № 58 апрель 2006г.) 
------------------------------------------------------------------------------------
Венец от агнешка кайма с пъдпъдъчи яйца

Продукти: 1 кг смляно на кайма агнешко месо, 250 г бял хляб, 1/2 л прясно мляко, 2 яйца, 20 пъдпъдъчи яйца, 1 връзка магданоз, 1 голяма глава лук, 1 морков, 2 скилидки чесън, 2 супени лъжици олио, сол и черен пипер на вкус, 150 г готово бутертесто.
Този венец може да се приготви и от смесена кайма от агнешко с пилешко или свинско месо. Вместо пъдпъдъчи яйца може да използвате по-дребни кокоши яйца или да направите плънката от наситнени твърдо сварени яйца, смесени със зелен лук.


1 Слагаме каймата в голяма купа. Накисваме хляба в млякото, леко го отцеждаме и добавяме към каймата. Отделяме белтъците от жълтъците; жълтъците оставяме, а белтъците разбиваме и внимателно ги добавяме в каймата.

2 Пъдпъдъчите яйца сваряваме гвърдо, обливаме ги със студена вода и ги обелваме. Почистваме магданоза и го нарязваме. Почистваме лука, чесъна и моркова и ги нарязваме на ситно. Сгорещяваме олиото, запържваме зеленчуците и ги оставяме да изстинат. Добавяме ги към каймата заедно с мазнината. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме магданоза и доо-месваме каймата.

3 Постиламе тавата с лист пергамент, намазан с олио или с хартия за печене. Слагаме на него каймата, като й придаваме форма на венец.

4 Поставяме пъдпъдъчите яйца във венеца, като се стараем да ги подредим равномерно. Притискаме ги в каймата и заглаждаме повърхността.

5 Разточваме бутертестото на поръсена с брашно дъска. От него изрязваме 12 лентички с ширина 2-2,5 см и дължина, съответстваща на дебелината на месния венец. Нареждаме лентичките върху венеца на равно разстояние една от друга.

6 От останалото тесто изрязваме листенца с издължена форма и ги закрепваме върху лентичките. Намазваме тестото и откритите места от каймата с разбитите жълтъци. Печем венеца около 35-40 минути при температура 200 градуса. Ако започне да прегаря, покриваме го отгоре с фолио.

image
_________________
bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=1426


Тагове:   яйца,   рецепта,   венец,   кайма,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cornflower - вкусно абстрактно
30.09.2008 13:27
5-та снимка преди омесването
цитирай
2. cecobob - качих едно кило
30.09.2008 17:58
само докато гледам
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358550
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264