Постинг
10.10.2008 15:23 -
Казан-диби (гръцки вариант)
5 ч.ч. пр. мляко
2.ч.ч. захар
1с.л масло, за предпочитане овче
1.ч.ч. брашно
2 с.л нишесте
5-6 ванилии
канела
Намазваме съд (йена глас или тефлонов съд или керамичен, т.е. незалепващ) с маслото, поръсваме с 2-3 с.л. захар и слагаме във фурната да се карамелизира. След това го вадим.
Разбъркваме брашното, нишестето и млякото, като внимаваме да не се получат бучки и го загряваме на ниска температура за 10 мин. при непрекъснато бъркане. Когато се получи смес с кремообразен вид добавяме останалата захар и бъркаме енергично за около 1-2 мин. Накрая добавяме ванилиите.
Изсипваме сместа в съда с карамелизираната захар и печем в умерена фурна за около 20мин., ако искате вкуса да е "по-изгорял" печете повече и обратното, "по-малко изгорял" печете по-малко. (При мен във фурната престоя 40 мин, така че зависи и от самата фурна. )
След като извадим тавичката от фурната я слагаме в съд пълен със студена вода за поне 10 мин. След като напълно изстине, внимателно обръщаме съда с казан-дибито и го поръсваме с канела. Реже са на квадратни парчета.
Казан-диби означава обърнато с дъното нагоре. Прилича на крем-брюле, пудинг или крем-карамел. Не е по-вкуса на всеки, но на мен лично ми хареса, снощи го направих по тази рецепта
ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРИЕ ОРЯЗАН ВАРИАНТ НА &q...
“Сексът и градът”…. в адаптиран софийски...
Вариант на ураганния червей атакува отно...
“Сексът и градът”…. в адаптиран софийски...
Вариант на ураганния червей атакува отно...
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии