Постинг
18.12.2008 18:30 -
Сладкиш с тиква и лимонова глазура
Сладкиш с тиква и лимонова глазура
Продукти:
1 ч.ч. = 250 мл.
1 ч. фанта портокал/или др. газирана напитка/,
1- 1/2 ч. брашно,
1 ч. захар,
1 бакпулвер,
1 /2 ч. настъргана тиква,
щипка сол
1/2 ч. олио.
За глазурата:
1/2 ч. пудра захар,
3-4 с.л. лимонов сок/вода/.
Приготвяне:
Захарта смесваме с газираната напитка и бъркаме 2-3 мин.
Добавяме олиото, и разбъркваме.
Брашното пресяваме с бакпулвера и солта и започваме да добавяме към течната смес.
Бъркаме до хомогенност и добавяме 1 капсула ванилия или канела на вкус.
Накрая добавяме настърганата тиква и разбъркваме отново.
Изсипваме сместа във форма и печем във фурна за 170*С за около 1 час.
Изваждаме от фурната и оставяме да поизстине във формата.
Обръщаме кекса и заливаме с глазурата приговена от захарта и лимоновият сок.
Продукти:
1 ч.ч. = 250 мл.
1 ч. фанта портокал/или др. газирана напитка/,
1- 1/2 ч. брашно,
1 ч. захар,
1 бакпулвер,
1 /2 ч. настъргана тиква,
щипка сол
1/2 ч. олио.
За глазурата:
1/2 ч. пудра захар,
3-4 с.л. лимонов сок/вода/.
Приготвяне:
Захарта смесваме с газираната напитка и бъркаме 2-3 мин.
Добавяме олиото, и разбъркваме.
Брашното пресяваме с бакпулвера и солта и започваме да добавяме към течната смес.
Бъркаме до хомогенност и добавяме 1 капсула ванилия или канела на вкус.
Накрая добавяме настърганата тиква и разбъркваме отново.
Изсипваме сместа във форма и печем във фурна за 170*С за около 1 час.
Изваждаме от фурната и оставяме да поизстине във формата.
Обръщаме кекса и заливаме с глазурата приговена от захарта и лимоновият сок.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии