Прочетен: 2217 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 20.01.2009 13:25
Продукти
2 големи патладжана,
2 яйца,
галета,
сол,
3-4 скилидки чесън,
200 г извара,
1/2 връзка копър,
1 малка краставичка,
100 пушено серене,
олио,
орехи,
1 кофичка кисело мляко,
маслини
Приготвяне
Патладжаните се разрязват на тънки и дълги филийки.
Посоляват се и се оставят да пуснат черния си горчив сок.
След това се измиват, подсушават и пържат от двете страни в горещо олио, колкото да омекнат.
Щом изстинат, се поръсват с настъргано пушено сирене, завиват се на рулца, които се овалват в галета и се изпържват в горещо олио.
Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат от мазнината.
Краставичката се настъргва, без да се бели.
Копърът се нарязва на ситно.
Чесънът се счуква със сол.
Тези продукти се смесват с изварата и от тази се смес се оформят рулца.
В плато се нареждат двата вида рулца, като акцентът трябва да падне върху патладжанените рулца.
Затова те преобладават на снимката. Другите са за гарнитура.
Ястието се залива с подлучено кисело мляко, смесено с натрошени орехови ядки и се украсява с маслини тип "Стафида".
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии