Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.01.2009 13:21 - Патладжанови рулца
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 2217 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2009 13:25


image

Продукти

2 големи патладжана, 
2 яйца, 
галета, 
сол, 
3-4 скилидки чесън, 
200 г извара, 
1/2 връзка копър,  
1 малка краставичка, 
100 пушено серене, 
олио, 
орехи, 
1 кофичка кисело мляко, 
маслини


Приготвяне
Патладжаните се разрязват на  тънки и дълги филийки. 
Посоляват се и се оставят да пуснат черния си горчив сок. 
След това се измиват, подсушават и пър­жат от двете страни в горещо олио, колкото да омекнат. 
Щом изстинат, се поръсват с настъргано пушено сирене, завиват се на рулца, които се овалват в галета и се изпържват в горещо олио. 
Изваждат се с решетъчна лъжи­ца и се отцеждат от мазнината. 
Краставичката се настъргва, без да се бели. 
Копърът се наряз­ва на ситно. 
Чесънът се счуква със сол. 
Тези продукти се смесват с изварата и от тази се смес се оформят рулца. 
В плато се нареждат двата вида рулца, като акцентът трябва да падне върху патладжанените рулца. 
Затова те преобладават на снимка­та. Другите са за гарнитура. 
Ястието се залива с подлучено кисело мляко, смесено с натрошени орехови ядки и се украсява с маслини
 тип "Стафида".






Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2372985
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11333