Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.06.2009 16:21 - ИМАМБАЯЛДЪ
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 7855 Коментари: 0 Гласове:
1



ИМАМБАЯЛДЪ image

Патладжана освен пълнен с кайма и под формата на кьополу може да се сготви и като имамбаялдъ.Какво всъщност представлява това много вкусно ястие:

Необходими продукти:

-
4 патладжана

-2 кафени чаши олио

-6 глави кромид лук

-4 домата

-1 глава чесън

-1/2 връзки магданоз

-черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Патладжаните се избират горе долу да бъдат еднакви по големина.Предварително те се нарязват на филийки,посоляват се и се оставят да престоят във вода за да изчезне горчивината им.Колкото повече време оставите патладжана да кисне толкова по добре.Лукът предварително нарязан се запържва и задушава до омекване към него се задушат и се прибавят 2 домата нарязани на кубчета към сместа се прибавят и едната връзка магданоз и черният пипер.

След като сместа ни е готова можем да зопчваме да нареждаме в тавичката.

Някои хора предварително запържват патладжана.Аз обаче не правя така.След като добре се е изцедил на дъното на тавата нареждаме филийки патладжан,докато се покрие дъното на тавичката след това отгоре разпределяме по равно от предварително приготвената ни смес от лука и другите подправки.Редуваме ред патладжан ред смес,като между пластовете се поставят и по няколко скилидки чесън.Когато наредим и последния пласт патладжан вурху него се нареждат за декорация другите 2-домата предварително нарязани на кръгчета,а върху всеки домат малко листенце от магданоза,може и допълнително да прибавите още по малко черен пипер на зърна и сол на вкус.

БОН АПЕТИ...........


Тагове:   постни ястия,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358220
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11261