Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.10.2009 12:28 - УЧИМ ТЕХНИКАТА НА ПРОСТ ДОМАШЕН КАРВИНГ - ХРИЗАНТЕМА от пекинско зеле
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 5734 Коментари: 1 Гласове:
3







ХРИЗАНТЕМА от пекинско зеле

1. От кочана на пекинско зеле с тегло от 300 до 700 г отделяме раздърпаните листа и обрязваме върховата част на кочана, оставайки около 12-15 см.
image
2. Работим с огънато овално длето и нож с овално или треъгълноо сечение.
image
3. Правим по дебелите жили на листата срязове с различна дължина, по направление от върха на листото към основата на кочана. Начало на среза правим по-тънък . С приближаването на кочана задълбаваме повече ножа.
image
4. Не дорязваме 1,5-2 см до кочана, отделяме изрязаните големи листа. Ако листа се държи стабилно правим с ножа няколко насечки.
image
5. Последующие редове на листата режем по същия начин като изтъняваме нарязаните листенца в центъра на хризантемата.Ако в края листата са достатъчно тънки, то след това в хладна вода те ще свият на колелца или красиво ще се извият.
image
6. Слагаме "хризантемата" в ледена вода за половин час. Изделието ще придобие изящна форма. Изрязваме две листенца зелени от краставица и правим композицията в блюдото със салата.
image 


Тагове:   урок,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - Чудесно е !
03.10.2009 14:08
Ще опитам - обещавам!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2371953
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11329