Постинг
03.10.2009 12:28 -
УЧИМ ТЕХНИКАТА НА ПРОСТ ДОМАШЕН КАРВИНГ - ХРИЗАНТЕМА от пекинско зеле
ХРИЗАНТЕМА от пекинско зеле
1. От кочана на пекинско зеле с тегло от 300 до 700 г отделяме раздърпаните листа и обрязваме върховата част на кочана, оставайки около 12-15 см.
2. Работим с огънато овално длето и нож с овално или треъгълноо сечение.
3. Правим по дебелите жили на листата срязове с различна дължина, по направление от върха на листото към основата на кочана. Начало на среза правим по-тънък . С приближаването на кочана задълбаваме повече ножа.
4. Не дорязваме 1,5-2 см до кочана, отделяме изрязаните големи листа. Ако листа се държи стабилно правим с ножа няколко насечки.
5. Последующие редове на листата режем по същия начин като изтъняваме нарязаните листенца в центъра на хризантемата.Ако в края листата са достатъчно тънки, то след това в хладна вода те ще свият на колелца или красиво ще се извият.
6. Слагаме "хризантемата" в ледена вода за половин час. Изделието ще придобие изящна форма. Изрязваме две листенца зелени от краставица и правим композицията в блюдото със салата.
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии