СНИМКИ: АРХИВА НА АВТОРА
ПРОДУКТИ
700 г овче (шилешко, агнешко, телешко) месо
4-5 супени лъжици зехтин или олио
3-4 големи глави лук
300 мл топла вода
1 голям патладжан или 2 малки
2 средно големи домата
5-6 печени и обелени чушки
1 средна чепка неузряло грозде (ягорида)
магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото, нарязано на парчета, се запържва в мазнината. Добавя се лукът, нарязан на филийки. Ястието се разбърква и се оставя лукът да стане прозрачен. Добавя се черният пипер. Сипва се водата, тенджерата се похлупва. Ястието къкри на слаб огън, докато продуктите омекнат.
През това време патладжаните, почистени и нарязани на едро, се посоляват и оставят да се отцедят от горчивата течност. Малко преди месото да бъде напълно готово, се добавят патладжаните, нарязани на едри кубчета. След като омекнат, се добавят зърната от зеленото грозде, леко намачкани, и доматите, нарязани на едри кубчета. Ястието се посолява на вкус.
Когато всичко е готово, се поставят печените чушки, също нарязани на средно големи парчета. Ястието се оставя само да клокне.Поръсва се с нарязан на ситно магданоз.
КОЙ ГОТВИ
Казвам се Елиана Драгомирова и по професия съм строителен инженер. Занимавам се проектиране от 30 години. Готвя за съпруга си и за двадесетгодишния ни син. Кулинарията за мен е не само задължение, а и хоби, средство за забавление и почивка.
Представям ви тази рецепта, която съм научила от баба си. Тя се прави по време на гроздобер. Ястието е леко и типично за Враца и околностите.
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии