Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
04.11.2009 16:49 - Печена пъстърва в лозови листа
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 1964 Коментари: 1 Гласове:
3



Печена пъстърва в лозови листа     image

ПРОДУКТИ И ПРИГОТВЯНЕ

4 пъстърви (всяка по 250-300 грама)

половин връзка пресен лук

300-400 г култивирани печурки

2-3 супени лъжици галета

2 връзки лозови листа (всяка с по 20 листа)

зехтин

черен пипер и морска сол за овкусяване

(Продуктите са за 4 порции.)

Гъбите се нарязват на ситно и се задушават за кратко в малко вода и зехтин. Когато са почти готови, към тях се добавя нарязаният на ситно пресен лук. Като поизстине, към сместа се прибавя галетата.

Пъстървите се измиват и подсушават. Поръсват се с морска сол и черен пипер. Върху листове алуминиево фолио се нареждат лозовите листа с мъхнатата част нагоре. Поставят се пъстървите и се пълнят с плънката. Намазват се със зехтин.

Завиват се и се пекат в предварително загрята фурна на 250° около 30 минути.

Съвет: Към плънката може да добавите подправки за риба по ваш вкус или да замените гъбите с настъргани моркови и чесън, задушени по подобен начин.
24 Часа




Гласувай:
3



1. riba - гъби
04.11.2009 17:59
а ако не ви се дават пари за гъби в момента растат доста диворастящи стига да ги познавате
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358931
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264