СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА
КОЙ ГОТВИ
"Това ястие е типично за Великотърновския край", Камелия Георгиева - софтуерен специалист, майка на две големи деца, която поддържа и собствен блог в интернет. Тя препоръчва да се сервира порцията, като пържолата се аранжира в чинията с 3 камби, лук и се полее със соса. Рецептата е сполучлив вариант, в който камбите се ползват като гарнитура, а иначе са предпочитани предимно за туршии.
ПРОДУКТИ
4 вратни пържоли (около 1 кг)
Смлян черен пипер на вкус
Щипка чубрица
1 кг червени камби
3-4 моркова
2 глави кромид лук
50 мл бяло вино
4-5 стръка магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пържолите се начукват. С отстър нож се правят диагонални нарези. Овкусяват се с черен пипер и чубрица. Подреждат се в голяма тава (да остане място) и се наливат 100 мл вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 220°
Камбите се почистват от дръжките и семенната част и във всяка се слага парче морков. Лукът се нарязва на кръгове и се претрива.
Пържолите се обръщат и когато са се пекли около 40-45 мин, в тавата се добавят нарязаният лук и камбите (подреждат се с отвора нагоре) и се наливат 50 мл вино.
Пече се до готовност на пържолите. Камбите само са се запекли леко. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
24 Часа;
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии