Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.11.2009 15:28 - Пържоли с есенно настроение
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 1885 Коментари: 0 Гласове:
1



Пържоли с есенно настроение   image

СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА

КОЙ ГОТВИ

"Това ястие е типично за Великотърновския край", Камелия Георгиева - софтуерен специалист, майка на две големи деца, която поддържа и собствен блог в интернет. Тя препоръчва да се сервира порцията, като пържолата се аранжира в чинията с 3 камби, лук и се полее със соса. Рецептата е сполучлив вариант, в който камбите се ползват като гарнитура, а иначе са предпочитани предимно за туршии.

ПРОДУКТИ

4 вратни пържоли (около 1 кг)

Смлян черен пипер на вкус

Щипка чубрица

1 кг червени камби

3-4 моркова

2 глави кромид лук

50 мл бяло вино

4-5 стръка магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пържолите се начукват. С отстър нож се правят диагонални нарези. Овкусяват се с черен пипер и чубрица. Подреждат се в голяма тава (да остане място) и се наливат 100 мл вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 220°

Камбите се почистват от дръжките и семенната част и във всяка се слага парче морков. Лукът се нарязва на кръгове и се претрива.

Пържолите се обръщат и когато са се пекли около 40-45 мин, в тавата се добавят нарязаният лук и камбите (подреждат се с отвора нагоре) и се наливат 50 мл вино.

Пече се до готовност на пържолите. Камбите само са се запекли леко. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

24 Часа;



Тагове:   свинско месо,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2371138
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11328