Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
04.11.2009 15:19 - Пъстърва с горски гъби
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 1738 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 04.11.2009 15:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пъстърва с горски гъби   image

кмета Цонев представи в рубриката "Гастрогуру" любимите си рецепти за мидени и рибни гозби.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пъстърва - 300-450 г

300-400 г горски гъби

краве масло

лимон

салвия, девесил

няколко картофа

черен пипер, морска сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вземаме пъстървата,почистваме я. Намазваме с краве масло алуминиево фолио, овкусяваме пъстървата с билки - градински чай салвия, девесил, малко морска сол. Поръсваме леко с чер пипер, изстискваме един лимон. Правим дресинг - намазва се отвън и от вътре, и овкусяваме рибата.

Завиваме я във фолиото,слагаме я на скарата и това е. Пече се 20-25 минути, което е съвсем достатъчно.

Започваме да бланжирамегорските гъби. Те се задушават в краве масло и маргарин.

Овкусяват се с черен пипер и сол.

После се правят картофи соте и се смесват с гъбите.

Прави се канапе от картофи. Рибата се филира и както е добре изпечена, се нарежда върху канапето от гъбите и картофите.

Ако няма горски гъби, може да стане и с обикновени печурки. Горските гъби обаче са за предпочитане, защото са по-ароматни.

източник:24 часа




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2359167
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11265