Прочетен: 1738 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 04.11.2009 15:29
кмета Цонев представи в рубриката "Гастрогуру" любимите си рецепти за мидени и рибни гозби.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пъстърва - 300-450 г
300-400 г горски гъби
краве масло
лимон
салвия, девесил
няколко картофа
черен пипер, морска сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземаме пъстървата,почистваме я. Намазваме с краве масло алуминиево фолио, овкусяваме пъстървата с билки - градински чай салвия, девесил, малко морска сол. Поръсваме леко с чер пипер, изстискваме един лимон. Правим дресинг - намазва се отвън и от вътре, и овкусяваме рибата.
Завиваме я във фолиото,слагаме я на скарата и това е. Пече се 20-25 минути, което е съвсем достатъчно.
Започваме да бланжирамегорските гъби. Те се задушават в краве масло и маргарин.
Овкусяват се с черен пипер и сол.
После се правят картофи соте и се смесват с гъбите.
Прави се канапе от картофи. Рибата се филира и както е добре изпечена, се нарежда върху канапето от гъбите и картофите.
Ако няма горски гъби, може да стане и с обикновени печурки. Горските гъби обаче са за предпочитане, защото са по-ароматни.
източник:24 часа
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии