СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА
"Това е топла и питателна манджа, която опитах и научих при мои роднини в с. Копиловци, Монтанско, Антония Боева - домакиня от София, по професия медицинска сестра. "Тербелия" се наричат ястията, при които месото или се маринова с кисело мляко, или се готви в него. Има различни варианти - с агнешко, телешко или пилешко. Аз избрах телешкото, и то от джолан."
ПРОДУКТИ
(за 4 порции)
- 1 кг телешко сварено месо (в случая обезкостен джолан)
- бульонът от неговото сваряване
- 500 г кисело мляко
- 2-3 с.л. брашно
- 5 яйца
- 2 с.л. оцет
- 50 г масло
- сол, черен и червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се сварява цяло и се изважда. Бульонът се прецежда и се оставя да изстива.
В тенджера се разбива киселото мляко, като постепенно се добавя брашното, а след това - оцетът, солта, черният пипер и яйцата едно след друго. Тази смес се загрява постепенно на котлона, като й се долива изстиналият бульон до желаната гъстота. Разбърква се непрестанно.
Оставя се да заври. Отстранява се от котлона и продължава да се разбива с тел, докато почне да поизстива. Добавя се вече нарязаното на парчета месо.
В отделен съд се запържват маслото и червеният пипер. С тях се се полива готовото ястие, преди да се сервира.
24 Часа
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии